28. kolo
03.03.2018 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Dijon FCO 2:2

ASSE muselo proti Dijonu dvakrát dorovnávat. Zásluhou Roberta Beriće to ale nebyl prakticky žádný problém. A to si slovinský forvard ještě předtím dovolil zahodit penaltu.

Už po čtvrthodině hry musel Olivier Dall’Oglio střídat, neboť se zranil Mehdi Abeid. Na jeho místo přišel Florent Balmont. Přesto šel Dijon do vedení. Za dalších patnáct minut letěl na polovinu ASSE dlouhý balon. Júlio Tavares v souboji podle rozhodčího čistě přetlačil Loïka Perrina a mohl se sám řítit na vyběhnuvšího Stéphana Ruffiera. Přízemní obstřel pak celou situaci jistil - 0:1. Pro útočníka z Kapverd to byl už jedenáctý gól v sezoně.

Naïm Sliti pak stáhnul ve vápně Oleho Selnaese a kopala se "pětka". Robert Berić jí sice dal razanci, ale co to bylo platné, když mířil do středu brány, kde stál připravený Baptiste Reynet? Celkově šlo o jedenáctou penaltu proti Dijonu v této sezoně. V této statistice skromný francouzský celek vévodí všem klubům z pěti nejlepších evropských fotbalových soutěží.

Šestadvacetiletý Slovinec napravil své zaváhání v nastaveném čase úvodního dějství, když přesnou hlavičkou usměrnil do sítě centr Gabriela Silvy - 1:1. DFCO rozhodně nehodlal utkání zabalit a deset minut po startu druhé půle šel opět do vedení. Balmont centroval, Wesley Saïd hlavičkoval, Ruffier si na balon sáhnul, nicméně přesto se dostal za čáru - 1:2.

Náskok ale příliš dlouho nevydržel. Po hodině hry propadnul míč k Berićovi, jenž měl před sebou akorát Papyho Djilobodjiho, a tak se štěstím procedil kulatý předmět mezi jeho nohama, takže Reynet reagoval až na poslední chvíli a to nestačilo - 2:2. Do konce zápasu už to bylo spíše jen vyčkávání.

ASSE pod Jean-Louisem Gassetem nadále stoupá tabulkou. Nyní má na kontě pětatřicet bodů a před sebou duely se Stade Rennes a následně s Guingampem. V posledních třech kláních neporažený Dijon je na tom ještě o bodík lépe a v březnu mu los přidělil také přijatelné soupeře. Konkrétně Amiens a Montpellier.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele