28. kolo
03.03.2018 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Angers SCO - EA Guingamp 3:0

Při přesvědčivém vítězství Angers nad Guingampem sehrály důležitou roli dvě věci. Jednak brzký gól, a jednak forma Karla Toko Ekambiho.

Stéphane Moulin trénuje SCO od roku 2011 a vedení klubu je s jeho prací natolik spokojeno, že mu v týdnu prodloužilo kontrakt do roku 2020. Jeho svěřenci, jako by se rozhodli, že mu co nejdříve udělají radost. Na časomíře uběhlo pouhých 40 sekund, když Pierrick Capelle nacentroval přímo na hlavu Flaviena Taita - 1:0.

Následně domácí spoléhali spíše na rychlé protiútoky, což se jim ovšem mohlo v závěru poločasu vymstít. Jordan Ikoko naštěstí z bezprostřední blízkosti mířil vedle. V poslední desetiminutovce přišly dva dobré momenty v podání Clémenta Greniera. Nejprve z přímého kopu těsně minul, a poté posadil kulatý předmět na hlavu Mustaphy Dialla, který ztroskotal na Ludoviku Butelleovi. Dorážku pak zazdil Christophe Kerbrat.

Branky tedy padaly na druhé straně hřiště. O první se v 89. minutě postaral Karl Toko Ekambi. Taitův centr netrefil Lassana Coulibaly (v té době byl na trávníku minutu), nicméně jeho nepovedená střela se proměnila v naprosto ideální přihrávku pro kamerunského spoluhráče, jenž po zemi uklidil balon do branky - 2:0.

Pětadvacetiletý rodák z Paříže zaznamenal v této sezoně už čtrnáct gólů a k tomu přidal pět asistencí. V Angers si můžou mnout ruce, že v lednu neodešel do anglického Brightonu, protože může být tím rozdílovým hráčem, který pomůže klub ze Stade Jean-Bouin udržel v Ligue 1. V nastaveném čase se se svými spoluhráči mohl radovat ještě jednou. Rohový kop prodloužil na zadní tyč opět Lassana Coulibaly a Ismaël Traoré hlavou prostřelil Karl-Johana Johnssona, jehož spoluhráči v obraně pranic nepotěšili - 3:0. To defenziva Angers si připisuje čtvrtou nulu v probíhajícím ročníku. O další se pokusí v duelu s Bordeaux. Guingamp bude napravovat dojem doma proti Nice.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele