1. kolo
13.08.2016 20:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

SM Caen - FC Lorient 3:2

Caen znovu potvrdilo, že úvodní zápasy sezony zvládá. Tentokrát ale rozhodlo o své výhře až v závěrečných minutách.

Tenhle duel měl v podstatě všechno - Góly, šance, vyloučení i dramatické otočení výsledku. Už pojedenácté za sebou tomu los chtěl, aby Lorient začínal nový ročník na hřišti soupeře. Po dvaceti minutách hry na Stade Michel d’Ornano mu to ovše vůbec nemuselo vadit, neboť díky dvěma trefám Benjamina Moukandja vedlu už 2:0.

Už v 5. minutě poslal Zargo Touré pěkný balon za obranu do vápna na Majeeda Warise, který si všimnul před brankou lépe postaveného kamerunského forvarda a ten uklízel do prázdné - 0:1. Jeho následná šance se neujala, ale přesto záhy přidal druhou přesnou trefu. Mouhamadou Dabo v pokutovém území stáhnul na zem Romaina Philippoteauxe a Moukandjo nařízenou "pětku" proměnil s absolutním přehledem, jelikož poslal Vercoutreho na druhou stranu - 0:2.

Jenže, ve 26. minutě byl vyloučen Zargo Touré, i když jeho kontakt s Ivanem Santinim rozhodně nebyl nijak brutální. Netrvalo dlouho a domácí snížili. Ronny Rodelin nejprve trefil břevno, nicméně poté se k němu odrazila zblokovaná střela Damiena Da Silvy a míč uklidil pěkně k tyči - 1:2. Těsně před pauzou svěřenci Patrice Garandeho vyrovnali, což bylo nesmírně důležité pro dění ve druhém poločase.

Ivan Santini, jenž do Francie přišel z belgického Standardu Lutych za více než dva miliony eur, se prosadil hlavou po rohovém kopu - 2:2. Vítězný zásah si pak schoval na 87. minutu. Po další zblokované střele se hrací předmět zakutálel na levou stranu velkého čtverce, odkud Vincent Bessat po zemi nahrával Santinimu před prázdnou bránu - 3:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele