22. kolo
28.01.2017 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Bastia - SM Caen 1:1

Záchranářský souboj mezi Bastií a Caen svého vítěze neměl, oba celky si rozdělily bod po nerozhodném výsledku 1:1. Domácí šli do vedení, ovšem hosté dokázali srovnat krok na konci úvodního dějství a po změně stran se již skóre neměnilo. Domácí jsou na sedmnácté pozici s dvaadvaceti body, hosté v dosavadním průběhu získali stejný počet bodů a na osmnáctém barážovém místě jsou pouze vinou horšího skóre.

Bastia se mohla dostat do vedení již v 5. minutě, když po zpětné přihrávce vypálil z hranice pokutového území N'Gando a svým přízemním pokusem lízl pravou tyč. Po necelých dvaceti minutách hry se na levém křídle uvolnil Allan Saint-Maximin, prošel do pokutového území a poté zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování Dialla. Ten pálil z první ze sedmi metrů, avšak brankář Vercoutre odvrátil balón fantastickým reflexivním zákrokem na rohový kop.

Ve 26. minutě přetavil domácí celek svůj tlak ve vedoucí gól. Nádherné sólo z poloviny hřiště předvedl Saint-Maximin, efektivní kličkou se zbavil protihráče a poté nekompromisní střelou ze čtrnácti metrů propálil bezmocného Vercoutreho. Caen na sebe nenechalo s vyrovnáním příliš dlouho čekat, skórovat dokázalo ve 45. minutě po jasném faulu Roseho na unikajícího Féreta. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Ronny Rodelin.

Ten vystřelil k levé tyči, a i když brankář Leca vystihl směr střely, tak na přesně umístěný pokus nedosáhl. Hosté dokonce mohli otočit vývoj po necelé hodině hry, kdy obránce Guilbert vypálil z první z hranice pokutového území a Leca dokázal jeho bombu vyškrábnout jednoruč nad horní tyčku. V dalším průběhu měla Bastia územní převahu, jenže na dobře organizovanou defenzívu soupeře nedokázala najít recept.

Naopak sama mohla inkasovat podruhé zhruba čtvrthodiny před koncem. Po rychlém přečíslení a následném pasu z pravého křídla střílel z voleje Delaplace, nicméně zcela osamocen dal do své rány příliš razance a zblízka trestuhodně přestřelil domácí branku. SC v příštím kole zavítá na půdu dalšího velkého konkurenta z Montpellieru a potřebuje bodovat, Caen bude bojovat na půdě osmého Guingampu.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele