1. kolo
12.08.2016 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - Paris Saint-Germain 0:1

Už už se zdálo, že Pařížané jako obhájci titulu nevstoupí do nového ročníku Ligue 1 očekávaným vítězstvím. Proti svému konkurentovi, nad nímž zvítězili ve dvanácti z posledních třinácti případů, musel zaúřadovat až čtvrthodinu před koncem Layvin Kurzawa. Premiéra kouči Unaiovi Emerymu tak výsledkově nakonec vyšla.

Po suverénním triumfu v Trophée des Champions nad Lyonem hosté nehodlali na horké korsické půdě zaváhat. V sestavě byly vidět Emeryho nové zavedené pořádky, Adrien Rabiot tedy nastoupil na pozici defenzivnějšího záložníka, na lavičce se objevili Blaise Matuidi i Marco Verratti, v útoku pak operoval Hatem Ben Arfa.

Pařížský stratég nemohl počítat s kapitánem Thiagem Silvou a útočníkem Edinsonem Cavanim, chyběl nakonec i Grzegorz Krychowiak, u nějž se potvrdily spekulace, že ještě není dostatečně fit. Od začátku se na hřišti neobjevil ani Jesé, nakonec však právě on spolu s Ángelem Di Maríou vymysleli rozhodující akci utkání.

V první půli nebyl PSG nijak výrazně nebezpečný. Prakticky zahrozil jen Di María, s jehož přízemní střelou si brankář Leca bez větších problémů poradil. Přitom Bastia směrem dopředu nebyla nijak bezzubá. Diallo a nová tvář domácích Saint-Maximin dokázali zakončit, každopádně Trappovu síť nerozvlnil ani jeden z nich.

Klíčovým tahem Emeryho bylo nasazení Jesého za nevýrazného Ben Arfu. Už během své tvorby šance pro Auriera naznačil, že bude platným hráčem na place. V 74. minutě byl u všeho podstatného, naběhl si na kolmici od Di Maríy, a ačkoli ho z blízkosti Leca ještě vychytal, na dorážku Kurzawy už neměl. Nejblíže vyrovnání měl Bifouma, ale neuspěl.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Koľko pseudofanúšikov PSG ešte ostalo po odchode hviezd..?

Reagovat
smazaný uživatel

nebude to mít letos QSG lehké.I když nás v superpoháru porazili bude jim Lyon nepříjemnou konkurencí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele