26. kolo
19.02.2017 17:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Dijon FCO 4:2

Chvíli to vypadalo na další blamáž. Lyon doma prohrával s Dijonem 1:2, hostující gólman Baptiste Reynet se překonával a ještě deset minut před koncem drželi hosté tříbodový stav. Pak ale favorit třikrát udeřil a otočil na konečných 4:2, čímž si připsal pátou domácí výhru z posledních šesti zápasů.

Les Gones v posledních týdnech zažívají těžké časy, teď ale panuje v kabině o mnoho lepší nálada: nejdřív suverénní výhra 4:1 v Alkmaaru v prvním kole play-off Evropské ligy, teď psychologicky důležitý triumf nad nováčkem, který Genesiův tým senzačně "sundal" už na podzim. Pocit deja-vu visel ve vzduchu dlouho, lyonští se ale dokázali vzepřít - a opět u toho byl Alexandre Lacazette, který dnes zaznamenal už desátý gól sezony z penaltového puntíku. Celkem má na kontě senzačních 21 tref, čímž se stal prvním Francouzem, který dokázal skórovat minimálně dvacetkrát ve třech po sobě jdoucích sezonách, od slavné éry Jeana-Pierre Papina (tomu se to povedlo hned čtyřikrát, mezi lety 1988 a 1992).

Začátek utkání byl z pohledu Les Gones bezchybný: hostující kapitán Cédric Varrault zpackal bránění Ghezzalova rohu, míč se dostal až k Corentinu Tolissovi a šikovný záložník otevřel skóre. Jenže lyonská radost neměla dlouhého trvání. Po půlhodině hry vyhrál Julio Tavares souboj s domácím levým bekem Morelem a hlavou propálil Mathieu Gorgelina, který zaskakoval v lyonské bráně za suspendovanou jedničku Lopese.

Kdykoliv se Lyon dostal do šance, narazil na zeď, jež nesla jméno Baptiste Reynet. Nedůslednost domácích forvardů tak tři minuty po změně stran potrestal Loïs Diony - Maxime Gonalons hloupě ztratil míč na kraji vápna, hostující útočník jej ukradl a tvrdou ránou nedal Gorgelinovi šanci. Diony s Tavaresem tak shodně povýšili své sezonní střelecké účty na osm zářezů.

Následovala dlouhá a bezúčelná epizoda lyonského tlaku; teprve deset minut před koncem se favoritovi konečně podařilo prolomit dijonskou hráz. Vyrovnával druhým gólem Tolisso, jemuž pomohlo i štěstí: Reynet si na jeho projektil sáhnul, leč bez úspěchu. Dramatický vrchol přišel v okamžiku, kdy po kontaktu Tavarese s Mouctarem Diakhabym sudí odpískali penaltu; k té se postavil Lacazette a potvrdil, proč patří k největším světovým specialistům na pokutové kopy. Reynet neměl šanci.

Poslední tečku za vydřeným vítězstvím udělal ještě v poslední minutě Nabil Fékir: mladý forvard zpracoval na pravém křídle Jalletův pas, přehodil si míč na levačkou a technickou ránou překonal Reyneta počtvrté.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele