24. kolo
08.02.2017 19:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - AS Nancy-Lorraine 4:0

Lyon měl po nepovedeném víkendovém derby se St. Étienne rozhodně co napravovat. Roli favorita však proti Nancy splnil možná až nečekaně snadno a jeho čtvrtá pozice se zdá být zase relativně v bezpečí. Vůbec první přesný zásah v novém dresu si na své konto připsal Memphis Depay, nová zimní posila z Manchesteru United.

Tuhle vzpruhu po třech porážkách v řadě tým kolem trenéra Bruna Génésia nutně potřeboval. Oproti minulému kolu došlo hned na tři změny v sestavě, v základu se objevili Cornet, Valbuena i Tousart, a nakonec se sázka na celkovou novou základní jedenáctku ukázala jako správná. Celkem čtyři vstřelené branky jsou toho jasným důkazem.

První půlhodina ale nebyla v podání Les Gones vůbec ideální. Soupeř hrál totiž takticky na výbornou a gólman Černik nemusel řešit prakticky jedinou obtížnou situaci. Hosté se přitom dokonce mohli ujmout i vedení. Hadji uvolnil dlouhým pasem Maurice Dalého, ten se zbavil obránce Yangy M'Biwy, pak však ztroskotal na brankáři Lopesovi.

Vlastně až poté se Lyon začal drát do gólových šancí. Nejprve sice pálil těsně mimo Cornet, avšak šest minut před koncem prvního dějství zařídil rozhodující gól utkání v dobré formě hrající Valbuena. Jeho zakončení bylo úchvatné, zpoza vápna napřáhl pravačkou, a jeho táhlý pokus se odrazil od břevna ladně za brankovou čáru.

ASNL inkasoval do přestávky ještě jednou. Lacazette si vyměnil míč s Fekirem a druhý jmenovaný chytrým obloučkem poměrně snadno překonal Černika. Ve druhém poločase si pak domácí pohodlný náskok v pohodě pohlídali. Depaye v 54. minutě v pokutovém území přidržel Guidiléye a rozhodčí Varela nařídil penaltu.

Exekuce se chopil Lacazette, jehož směr střely sice Černik vystihl, ovšem ani tak na míč směřující k jeho tyči nedosáhl. A pak se konala sláva Depaye, který v ligovém zápase skóroval poprvé po 15 měsících. Za Manchester se v anglické Premier League naposledy trefil v listopadu roku 2015 proti Watfordu.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele