20. kolo
14.01.2017 20:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Lorient - EA Guingamp 3:1

Majeed Waris svými dvěma brankami pomohl porazit Guingamp. Pro Lorient šlo o pátou výhru z dvaceti zápasů. Hosté naopak pošesté prohráli, nicméně z pátého místa je může sesadit už jenom Marseille.

Přitom to byli svěřenci Antoina Kombouarého, kdo se pět minu před vypršením řádné hrací doby první půle ujal vedení. Étienne Didot našel Mustaphu Dialla, jenž hlavou sklepnul balon do cesty Yannisi Saliburovi, s jehož zakončením si Benjamin Lecomte neporadil - 0:1. Takový skoro klasický šatňák. Hodně nepříjemná věc, nicméně domácí po změně stran zabrali.

Ještě předtím však potřebovali dva výborné zákroky od svého brankáře, který za svá záda nepustil ani Briandovu ránu, ani technickou Saliburovu střelu. Les Merlus vyrovnali v 72. minutě. Romain Philippoteaux centroval a Waris si našel prostor mezi Jérémym Sorbonem a Marcalem. Na jeho hlavičku byl potom Karl-Johan Johnsson krátký - 1:1.

V 82. minutě vypuklo na Stade du Moustoir téměř všeobecné veselí. Christophe Kerbrat ve vlastní šestnáctce nedovoleně atakoval ghanského útočníka Majeeda Warise. Muž zápasu se však exekuce pokutového kopu neujal. Tuto činnost přenechal spoluhráči Jimmymu Cabotovi, který se nemýlil - 2:1.

V závěrečné minutě si ještě počkal na přihrávku Walida Meslouba a podruhé v utkání překonal švédského gólmana - 3:1. Lorientu se sice příliš nevěřilo, nicméně potvrdil, že doma na Guingamp umí zahrát. Uvidíme, jestli uhraje dobrý výsledek i v Monaku. Na celek ze Stade du Roudourou čeká příště Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele