9. kolo
15.10.2016 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

EA Guingamp - Lille OSC 1:0

Vítězství Guingampu sice nebylo nikterak přesvědčivé, ale přesto se počítá. Tým vedený Antoinem Kombouarém se tak dotáhl zpět k pohárovým příčkám, zatímco Lille spadlo do sestupového pásma.

V úvodních třiceti minutách se toho na Stade du Roudourou mnoho zajímavého nestalo. Pouze Sloan Privat dostal žlutou kartu. Později se ale do děje zápasu zapsal jednou ještě významnější věcí. Těsně před ní se jeho spoluhráč Jimmy Briand postaral o první šanci utkání, jenže po Marcalově centru se žádná pohroma pro Lille nekonala.

Až ve 32. minutě udeřilo. Znovu u toho by Briand, který si vyměnil balon s Lucasem Déauxem, načež přihrál právě Privatovi, který uklízel do prázdné klece - 1:0. Krátce před poločasovým odchodem do šaten se z přímého kopu pokusil o vyrovnání Naïm Sliti. Fotbalista, který na severu Francie hostuje z druholigového pařížského klubu, ale trefil s přispěním dobře zasáhnuvšího Karl-Johana Johnssona pouze břevno.

Jen o chvíli později dostal švédský brankář po Éderově střele míčem do obličeje. A zřejmě si po utkání ani pořádně nepamatoval, že v dalších sekundách mohl inkasovat z kopačky Ria Mavuby, kdyby ovšem potkal přihrávku Mounira Obbadiho. Třiatřicetiletý marocký záložník poslal ještě ve druhé půli Johnssonovi jeden nepřesný pozdrav.

V nastaveném čase mohl náskok domácích navýšit Alexandre Mendy, jenže byl podobně nepřesný. Přesto jeho tým připsal třetí výhru v sezoně, kdežto oponent z Lille utrpěl pátou porážku. Příště se přivítá doma Bastii. Zato Guingampští pocestují do Lyonu, který má po devíti kolech na kontě jen o bodík méně.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
pawelFCB

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele