16. kolo
03.12.2016 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

EA Guingamp - FC Nantes 2:0

Trápící se Nantes, které před tímto kolem odvolalo trenéra Reného Girarda, si chuť v bretaňském derby na půdě Guingampu nespravilo. Dočasný lodivod Philippe Mao, jenž doteď vedl nantskou rezervu, mužstvo po debaklu ve vloženém kole s Lyonem mohl jen těžko vyburcovat. Domácí se prosadili díky Jimmymu Briandovi a Yannisovi Saliburovi.

Kanárkům se na svého lokálního rivala obecně daří. Až na šestý pokus Guingampu přece podlehli. V době, kdy jsou vlastně v kompletním rozkladu. Nepomohlo ani celkově pět změn v sestavě, které Mao oproti utkání s Lyonem, v němž Nantes inkasovalo před vlastními fanoušky potupně šest gólů, udělal.

Svěřenci Antoina Kombouarého plně využili mizerného rozpoložení svého soupeře, a napravili tak minulou první domácí porážku v sezóně s Nice. O první trefu se ve 22. minutě postaral Briand. Salibur odvedl výbornou práci na pravé straně, odcentroval do malého vápna, odkud jeho spoluhráč zacílil pohodlně hlavou.

Navýšit náskok mohl zkraje druhého poločasu Mendy, jemuž se dokonce podařilo rozvlnit síť, nicméně jeho radost mu nakonec pokazil zvednutý praporek na znamení ofsajdu. V 63. minutě EAG přece přidal pojišťovací zásah. Marcal z levé strany poslal centr na hranici šestnáctky, odkud Salibur těžkou střelu zvládl a usměrnil jí přesně k tyči.

Definitivní ztrátu nadějí na zisk nějakého pozitivního výsledku přineslo vyloučení Thomassona devatenáct minut před koncem. Opravdu hodně nevybíravě, zřejmě frustrovaný vlastní příšernou hrou, si ve skluzu vyšlápl na Salibura, a právem opustil hrací plochu předčasně. Guingamp si v přesile pohodlné vedení již jen v poklidu hlídal.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele