1. kolo
13.08.2016 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Dijon FCO - FC Nantes 0:1

Trenér René Girard, který v létě u kormidla Nantes nahradil Michela Der Zakariana, vstoupil s novým mužstvem do letošní sezóny na vítězné vlně. Hosté dokázali na půdě Dijonu zkraje druhé půle skórovat zásluhou čerstvé posily Nikolaje Thomsena a tenhle zásah se ukázal jako rozhodující. Nováček ligy si musí počkat nejen na první body, ale také na vstřelený gól.

Nantes, které už v minulé sezóně ani jednou neprohrálo s klubem, jenž postoupil z Ligue 2 výše, představilo ve své sestavě do budoucna možná jeden z překvapivých základních článků své jedenáctky. Celých devadesát minut odehrál Amine Harit, mistr Evropy s Francií do 19 let z letošního července.

Už v prvním dějství byli o malinko nebezpečnější Kanárci, například Rongier zahrozil z přímého volného kopu, nicméně s jeho střelou si dokázal poradit gólman Reynet. Až ve 48. minutě Nantes udeřilo. Iloki z pravé strany poslal táhlý centr až na zadní tyč, kam si naběhl dánský záložník, jenž hlavičkou z blízkosti bez problémů zacílil.

Domácí vlastně nenašli na dobře organizovaného soupeře žádný recept. Po celou dobu působili hodně utahaným dojmem, svůj návrat na prvoligové trávníky po čtyřech letech si představovali určitě jinak. Za zmínku stojí snad jen Bahamboulův pokus, který ovšem brankář Riou svými rukavicemi snadno zlikvidoval.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele