10. kolo
22.10.2016 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dijon FCO - FC Lorient 1:0

Dijon se začíná nenápadně, ale jistě dostávat do formy. Podceňovaný nováček neprohrál už čtyřikrát za sebou; naposledy si doma vyšlápl na Lorient, který porazil 1:0 a odsoudil tak k pádu na samé dno tabulky. Čtyři utkání bez porážky zažívá klub v prvoligové historii vůbec poprvé. Vítězný gól vstřelil v nastaveném čase Jordan Loties.

Od začátku bylo jasné, že toto bude tuhý záchranářský souboj; Dijon vstupoval do utkání ze sedmnáctého místa, Lorient z devatenáctého. Výsledek tak podle očekávání byla opatrná první půle, v níž se míč prakticky nehnul ze středového kruhu a místo fotbalových momentů sledovali fanoušci spíše opatrnou přetahovanou. Z těch několika málo snad o útok nicméně vycházel lépe Lorient. Nejprve Arnold Mvuemba nabil Matteovi Guendouzimu, který ale pálil příliš vysoko; poté, ve 31. minutě, pro změnu sám Guendouzi rozjel nadějnou akci pasem na Stevena Moreiru. Následný centr do vápna dokázal zpracovat Majeed Waris, domácí gólman Baptiste Reynet ale vytáhl u bližší tyče skvělý zákrok.

Na druhé straně na sebe upozorňoval zejména aktivní Loïs Diony, jak už je letos v Dijonu zvykem; jeho největší šance přišla deset minut před změnou stran, dostal se ale do příliš těsného úhlu a nedokázal před brankou najít číhajícího Pierre Lees-Meloua.

Domácí kouč do druhé půle vyslal čerstvého Julia Tavarese, který svým spoluhráčům výrazně pomohl v ofenzivní aktivitě; Lorient se tak zatáhl do obrany a musel doufat, že jeho klec odolá. V 65. minutě se to po Tavaresově dělovce ještě povedlo, stejně jako o třináct minut později po tvrdé ráně Lees-Meloua. Také gólman Benjamin Lecomte pochytal několik slibných šancí, nakonec ale přece jen kapituloval. Už v nastavení dostali domácí možnost zahrávat poslední rohový kop, na který si u zadní tyče počkal Loties a poslal tečovaný centr do sítě.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele