22. kolo
28.01.2017 20:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Angers SCO - FC Metz 2:1

Fotbalisté Angers zvládli důležitou bitvu o záchranu s konkurenčními Métami a díky vítězství 2:1 se v tabulce posunuli na šestnácté místo s třiadvaceti body. Všechny tři góly byly k vidění v prvním poločase, hosté dohrávali duel v devíti a vyrovnávací branku se jim vsítit nepodařilo. V Ligue 1 se tak nacházejí na předposlední sestupové devatenácté pozici s jednadvaceti body, na druhou stranu je jejich ztráta na nejbližší protivníky minimální.

První polovina úvodního dějství nic zajímavého nepřinesla a hrálo se téměř bez šancí. Angers se dostalo z ničeho nic do vedení ve 25. minutě, kdy se k přímému volnému kopu z dvaceti metrů postavil Flavien Tait, balón zakroutil přesně nad zeď k bližší tyči a gólman Didillon se pouze naprázdno proletěl vzduchem. Neuběhlo ani osm minut a Méty bleskově odpověděly. Svůj jediný gól sobotního zápasu vstřelily po centru z levé strany.

Balón se následně odrazil na kopačku Opy Nguetteho, který vystřelil ze sedmi metrů po zemi a trefil bránícího Ismaëla Traorého. Ten nešťastně změnil dráhu letu a rozvlnil síť. Nicméně SCO šlo znovu do vedení za další dvě minuty, vítěznou trefu zaznamenal Nicolas Pépé. Ten obdržel krásnou kolmici od Taita, prosmýkl se mezi dvěma protihráči a ze čtrnácti metrů nekompromisně propálil bezmocného brankáře Didillona.

Hosté si ještě více zkomplikovali situaci ve 39. minutě. K vidění byla hodně kuriózní situace, když Renaud Cohade nejprve za svůj zákrok uviděl žlutou kartu, ovšem rozhodčí za malou chvíli celou situaci přehodnotil a Cohadeho poslal po přímé červené kartě rovnou do sprch. Ihned po změně stran mohlo Angers svůj náskok zvýšit, jenomže střela z bezprostřední blízkosti se mezi tři tyče nevešla.

V dalších minutách se několikrát musel vytáhnout Didillon, domácí i přes početní výhodu hlavně pečlivě bránili a do zběsilého útočení se nepouštěli. Situace se jim ještě více usnadnila v 66. minutě, kdy byl zcela po právu vyloučen Fallou Diagne za surovou hru. Hosté hráli v dvojnásobném oslabení sympaticky a snažili se srovnat, nicméně Angers se nikam netlačilo a hubený náskok s přehledem udrželo do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele