5. kolo
12.09.2015 20:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Toulouse FC - Stade Reims 2:2

Už už to vypadalo na důležitý úspěch pro Toulouse, které pod novým koučem Dominique Arribagém má navzdory atraktivní hře stále problém vyhrávat. Bojovná Remeš však nakonec dokázala smazat dvoubrankové manko a z konečné remízy 2:2 bude mít určitě větší radost. I proto, že ji tento výsledek stále drží na druhém místě..

Domácí Les Violets šli v první půli do trháku, když se dvě minuty po sobě prosadili Jean-Armel Kana-Biyik s Martinem Braithwaitem; hostující kouč Olivier Guégan nicméně potvrdil svůj talent, když vyslal na hřiště Jordana Siebatcheua s Frédérikem Bulotem, a právě tito dva střídající borci se nakonec postarali o vyrovnání.

Remeš šla do zápasu po nejlepším startu do prvoligové sezony za více než 40 let, nicméně zpočátku to byli domácí, kdo určoval tempo - a krátce před uplynutím půlhodiny hry šli také do zaslouženého vedení. Veterán v hostující bráně Kossi Agassa zazmatkoval a dovolil Kanovi otevřít skóre. O pár okamžiků později vyslal Ben Yedder skvělý pas na bližší tyč, kde číhal zakončující Braithwaite - 2:0.

Dánský forvard ještě před pauzou málem zvyšoval už na třígólový rozdíl; v tu chvíli to vypadalo, že Les Violets dokráčí k pohodlnému vítězství. Jejich fanoušci si užívali skvělý fotbal svých favoritů, zároveň v nich ale hlodala nejistota - Arribagého tým totiž už v srpnu zahodil pět bodů v zápasech, v nichž šel do vedení, a dnes to nakonec dopadlo úplně stejně.

U Toulouse je to výrazný psychologický problém. Po změně stran se totiž na jejich kopačky vkradla nervozita, čehož Guégan mistrně využil, když vyslal na hřiště hladového Jordana Siebatcheua - a teprve devatenáctiletý odchovanec, který už v prvním kole vystřelil výhru nad Bordeaux, brzy snížil na 1:2. Po sedmi minutách svého pobytu na hřišti se prosadil po přímém kopu.

Na domácí obhajobu je nutno uvést, že Óscar Trejo ještě nastřelil tyč; kdyby šlo Toulouse opět do dvougólového vedení, nejspíš by závěr zápasu vypadal jinak. To se však nestalo, takže další žolík Frédéric Bulot mohl na poslední chvíli vyrovnat. Gabonský reprezentant parádně zpracoval míč od Grejohna Kyeiho a levačkou z pětadvaceti metrů výtečně zavěsil.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Favorit nesmí prohrát.

Reagovat
patrikhm

Kdo je ale favorit, že?

Reagovat
smazaný uživatel

1,97-3,44-3,57

Reagovat
šolim

Neměl by!

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 0.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 nebo tak tak 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele