25. kolo
06.02.2016 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SM Caen - Stade Reims 0:2

Remeš prožila skvělý týden. Po nesmírně důležité výhře ve vloženém kole nad Angers zvládli svěřenci Oliviera Guégana i další souboj s jedním z největších překvapení sezony - tentokrát dokonce venku. Po přesvědčivém výkonu udolali Caen na jeho půdě 2:1 a prchají ze sestupové zóny. O góly se postarala nová posila Thievy Bifouma (21') a probuzený Prince Oniangué (64').

Caen bojuje o poháry a dnes bylo doma jasným favoritem, hosté ale začali hodně zhurta a Bifouma už ve třetí minutě prověřil pozornost gólmana Rémy Vercoutreho. Na druhé straně musel o pět minut později zasahovat Johnny Placide proti šanci Saidi Ntibazonkizy. To byl nicméně ojedinělý úkaz; otěže zápasu pevně třímala Remeš, která se také brzy dočkala zasloužené odměny. Ve 21. minutě poslal Nicolas De Préville přesný centr do vápna, Bifouma míč skvěle zpracoval a nedal Vercoutremu šanci.

Domácí nicméně vyhráli poslední tři vzájemné zápasy a i dnes ukázali, že mohou být stále nebezpeční. Placide se ve 26. minutě ocitl mimo pozici, šanci Ronnyho Rodelina však odklidila z brankové čáry remešská obrana. Zkušený gólman následně svoji hrubku napravil zlikvidováním šance Jordana Adéotiho i Ntibazonkizovy dorážky (36'). Po změně stran už chytal skvěle - v 52. minutě to potvrdil reakcí na jedovatou ránu dnes výtečného Ntibazonkizy.

Hostující kouč Olivier Guégan se po hodině hry rozhodl stáhnout střelce Bifoumu a poslat na jeho místo Onianguého - a to se nakonec ukázalo jako mistrovský tah. Konžský záložník si naběhl na míč vyražený Vercoutrem a bez potíží jej uklidil do sítě - 0:2. Caen se v závěru na nějaký výraznější tlak nezmohl, i když šance mělo; Damien Da Silva však v 71. minutě trefil břevno, střídajícího Christiana Kouakoua nadvakrát vychytal muž zápasu Placide.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele