7. kolo
23.09.2015 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - SC Bastia 2:0

Lyon potvrdil roli favorita a před vlastními fanoušky udolal trápící se Bastii hladce 2:0. Dnešek byl velkým dnem zejména pro teenagera Alda Kalulua, který oslavil svůj první start v Ligue 1 a rovnou i premiérový gól. Les Gones tak letos konečně vyhráli před vlastním publikem..

Kalulu a jeho trefa z 18. minuty také pro Lyon znamenají premiérový triumf bez zraněného Nabila Fékira; Bastia musí kromě porážky skousnout i disciplinární trest pro vyloučeného Francoise Kamana, jenž se poroučel ze hřiště ještě před změnou stran. O výsledku definitivně rozhodl těsně před koncem Corentin Tolisso.

Korsičané dosud na Gerlandu vyhráli pouze jednou v historii a kouč Ghislain Printant si nejspíš i dnes uvědomoval, že bod je pro jeho tým objektivním maximem. Od začátku proto hosté spíše bránili; dokonce nasadili tři stopery a dva defenzivně laděné záložníky. Lyon si z toho ale nic nedělal a hostující gólman Jean-Louis Léca musel hned v úvodu zasahovat proti Jalletovi s Lacazettem. Uspěl i proti nepříjemnému centru Sergiho Dárdera, který hledal na zadní tyči nabíhajícího Lacazetteho.

V osmnácté minutě nakonec přišel zasloužený průlom. Kalulu, který překvapivě nastoupil od první minuty na úkor Claudia Beauvueho, se k míči dostal díky skvělé akci Dárdera se Steedem Malbranquem; pak už mu zbývalo překonat pouze Lécu. Mladý forvard výborně přehodil vybíhajícího gólmana a zakončoval s klidem do prázdné.

Šance Bastie na případný návrat do zápasu zhatila červená karta pro Kamana, který v závěru prvního dějství fauloval Samuela Umtitiho; jestliže do té chvíle byl Lyon dominantní, v přesilovce už vůbec nepřipouštěl žádné drama.

K nejlepším výkonům z loňské sezony měli sice Fournierovi svěřenci stále poměrně daleko, přesto však vyhráli zcela přesvědčivě. Střídající Maxwel Cornet dokonce dostal míč do sítě, byl však v postavení mimo hru. Další jeho ránu zlikvidoval Léca, nakonec se však do análů přece jen zapsal - i když pouze jako asistent. Jeho přízemní pas do vápna se odrazil od jednoho z bránících hráčů přímo k Tolissovi, který přesnou ránou nedal Lékovi žádnou šanci.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
VojtovaChelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele