7. kolo
23.09.2015 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

ES Troyes - AS Saint-Étienne 0:1

Saint-Étienne pokračuje ve své vynikající formě, na hřišti nováčka z Troyes triumfovalo 1:0 a posunulo se už na druhé místo v tabulce. Rozdílovým okamžikem byla situace ze 13. minuty, kdy si nešťastný vlastní gól dal Thomas Ayasse..

Oproti týmu, který o víkendu porazil Nantes 2:0, udělal kouč Christophe Galtier hned sedm (!) změn, na sebevědomí jeho svěřenců se to však nijak neprojevilo a skóre otevřeli už po necelé čtvrthodině hry. Nolan Roux skvěle vylákal gólmana Denise Petriće ze své pozice, načež přihrál míč Hamoumovi, který poslal přízemní centr na Corgneta. Balon se po cestě odrazil od bránícího Ayasseho a zapadl do nehlídané klece.

Za domácí mohl po chvíli vyrovnávat Corentin Jean, který vyhrál hlavičkový souboj s Florentinem Pogbou, jeho střelu však reflexivně vyrazil Stéphane Ruffier. Jinak ale dominovali hosté, což ještě v první půli potvrdil dnes výtečný Roux; hbitý forvard si zpracoval pas od Kévina Monnet-Paqueta, Petrić ale jeho pokus akrobaticky zneškodnil.

Až ve druhém dějství se Troyes nadechlo k opravdovému tlaku a přišpendlilo favorita do defenzivy. Stéphane Darbion našel přesným pasem Jeana, který opět vyhrál souboj s pořízkem Pogbou, nastřelil však pouze břevno. Další Darbionův centr, tentokrát z rohu, mohl ve vyrovnávací trefu proměnil smolař Ayasse, i jeho radost nicméně zkalila branková konstrukce.

Domácí byli po změně stran viditelně lepším týmem a mohou si po právu stěžovat na smůlu. Kouč Jean-Marc Furlan musel ještě v samém závěru pozorovat, jak Brayan Perea uklouzl v hostujícím vápně ve stoprocentní šanci před prázdnou bránou; Les Verts tak se štěstím cenný náskok uhájili.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele