36. kolo
30.04.2016 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Toulouse FC 0:0

Toulouse remizovalo s ASSE a musí doufat, že Gazélec Ajaccio prohraje s Lyonem. Pak by mu totiž nadále zbývaly na první nesestupovou pozici pouhé tři body. A Troyes a Angers, se kterými se téfécé utká v posledních dvou zápasech sezony, jsou určitě hratelní soupeři.

ASSE se zase posunulo o bodík před Nice, což však před vzájemným zápasem, který je na programu v rámci 33. kola, nemusí vůbec nic znamenat. Stéphane Ruffier se stal hrdinou utkání. Poprvé se musel činit ještě v úvodní třicetivteřinovce, když zneškodnil hlavičku Martina Braithwaitea. Dánský forvard hrál své sté utkání v Ligue 1 a Ruffiera znovu zaměstnal o chvíli později, nicméně jeho střela znovu za soupeřovými zády neskončila.

Následně byl Braithwaite ve vápně faulován Jérémym Clémentem a kopala se penalta, kterou chtěl proměnit Wissam Ben Yedder. Jenže neproměnil, protože jednička Sainté jeho úmysl přečetla. Tuniský útočník přitom ze značky pokutového kopu selhal už popáté z posledních jedenácti pokusů. Toulouse to však nezlomilo a nadále útočilo.

I další souboj Ben Yedder vs. Ruffier vyšel vítězně pro domácího brankáře. Ten zneškodnil i hlavičku Issy Diopa. I dotřetice Ruffier Ben Yeddera vychytal. Následná Tisserandova dorážka byla sice okamžitá, žel nemohla platit pro ofsajd. Devětadvacetiletý gólman vychytal i Somáliův zatočený pokus. Pak rozhrával Adrien Regattin přímý kop a míč skončil v síti. Jenže protože Diop "zacláněl" před Ruffierem, pískal se další ofsajd.

Po změně stran se zase neprosadil Ben Yedder a volej Valentina Eysserika skončil mimo. V 77. minutě ošklivě fauloval Somáliu domácí kapitán Loïc Perrin a musel s červenou kartou do šatny. TFC si však další zaznamenáníhodnou příležitost vytvořit nedokázalo. A ještě bude mít co dělat, aby po čtrnácti letech mezi elitou nesestoupilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele