35. kolo
24.04.2016 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - FC Lorient 2:0

Díky páté výhře v řadě se ASSE nadále drží Nice. A protože PSG získalo Ligový pohár, zaručuje i pátá příčka v tabulce Ligue 1 start v Evropské lize.

Tohle utkání nebylo na vyložené příležitosti bohaté. Kupříkladu Benjamin Lecomte musel v prvním poločase zasahovat jenom proti střelám Kévina Monnet-Paqueta a Oussamy Tannaneho. Po změně stran se jako první zkoušel prosadit Benjamin Moukandjo, ale nedal, takže odpověď byla na domácích fotbalistech.

V 76. minutě Romain Hamouma přihrával a Nolan Roux zaznamenal svůj osmý gól v sezoně. Sice střílel zády k bráně a Lecomte si na balon sáhnul, ale stejně to bylo 1:0. Ten další přišel na pořad (pod)večera v poslední minutě řádné hrací doby. Dlouhý výkon Stéphana Ruffiera výrazně podcenil Raphaël Guerreiro a Roux vcelku pohodlně obstřelil hostující jedničku - 2:0.

ASSE se ve zbytku sezony ještě potká s Toulouse, Nice a Lille, tudíž má velkou šanci zůstat na pohárové příčce. Tím spíše, že PSG může ve finále Coupe de France přehrát Marseille, díky čemuž by do Evropy postupoval i šestý tým ligové tabulky. Lorient to bohužel už v žádném případě být nemůže, ani kdyby porazil Lille, Bordeaux i Ajaccio.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele