35. kolo
02.05.2015 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - Stade Reims 2:0

Hvězdné útočné duo Guingampu opět zasahovalo - Claudio Beauvue a Christophe Mandanne vstřelili v důležitém domácím zápase s Remeší každý po gólu a de facto tak zajistili svému týmu záchranu. Naopak Remeš čeká ještě hodně perný závěr sezony, od osmnáctého Évianu ji totiž dělí pouze bod..

Třetí zápas bez porážky se na domácí straně rodil poměrně hladce, i když po poločase byl stav stále bezbrankový; až v 62. minutě z penalty otevřel skóre Beauvue, pro nějž šlo o patnáctou branku sezony, a Mandanne přidal pojišťující trefu v nastaveném čase. Léčba novým koučem Olivierem Guéganem hostům zatím vůbec nevychází - od doby, co nahradil u kormidla odvolaného Jeana-Luca Vasseura, vyhrála Remeš pouze jednou.

Dnes navíc její hráči působili prakticky odevzdaným dojmem, domácího gólmana Jonase Lössla příliš neohrožovali a naopak sami mohli děkovat vlastnímu strážci Kossi Agassovi. Tožský veterán nejprve ve 13. minutě reflexivně zasáhl proti sraženému Mandanneho centru a i nadále držel kontrolu nad svým vápnem - až na situaci ze závěru první půle, kdy Diallo dostal míč hlavou do sítě, stál však v ofsajdu.

Hosté si v úvodním dějství vypracovali pouze jednu šanci; měl ji na svědomí Prince Oniangué, který vypálil z dobrých pětadvaceti metrů, ale Lössl odolal. V poločase potom musel Agassa nedobrovolně uvolnit místo náhradníkovi Johnnymu Placidemu, a to se nakonec Remeši stalo osudným - nový brankář totiž po hodině hry stáhl ve vápně Sylvaina Marveauxe a kopala se penalta, kterou Beauvue bez potíží proměnil.

Teprve za tohoto stavu se Remeš probrala k životu, střely Ngoga (68'), Moukandja (75') ani Onianguého (80') však k úspěchy nevedly. Největší šanci měli hosté těsně před koncem po nebezpečném rohu Diega Rigonata, míč však z choulostivé pozice odklidil bránící Diallo. Ve čtvrté minutě nastavení pak Guingamp stvrdil svoji výhru - Sankharé nahrál Mandannemu, ten přeloboval vybíhajícího Placideho a zvýšil na konečných 2:0.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele