21. kolo
19.01.2014 21:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - FC Nantes 5:0

Kdo čekal v Parku princů vyrovnaná zápas, ten se asi nestačil divit. Domácí totiž přejeli soupeře z Nantes jednoznačným rozdílem.

Po pohárovém duelu, ve kterém Laurent Blanc šetřil některé opory, se lodivod klubu z hlavní města Francie rozhodl nasadit tu nejsilnější možnou sestavu. Díky tomu to pak na hřišti vypadalo prakticky stejně, jako když Plzeň hrála v rámci Ligy mistrů na Bayernu. První gól přitom přišel od hráče, který má na hřišti docela jiné úkoly.

Po deseti minutách hry vybojoval Ezequiel Lavezzi rohový kop a sám se ujal jeho exekuce. Na centr si výborně naběhl Edinson Cavani, zády k brance hlavičkoval na Rémyho Rioua, který míč vyrazil pouze před sebe, kam už dobíhal kapitán Thaigo Silva a chladnokrevně zavěsil - 1:0. Hostujícímu celku se pak zranil Jordan Veretout, jeden z nejdůležitějších hráčů, nicméně byl nahrazen neméně zkušeným Alejandrem Bedoyou, který je však, pravda, trochu z formy. Ale i kdyby v ní byl ... Paříž prostě byla ten večer rozjetá.

Což vyústilo v situaci, kdy ve 36. minutě fauloval Chaker Alhadhur ve vápně Marca Verratiho. Kopala se tedy penalta, které má v PSG na starosti Zlatan. A protože si Riou vybral opačnou stranu, vstřelil švédský kanonýr svou šestnáctou branku v sezoně, přičemž k dosažení této cifry si šestkrát pomohl právě ze značky pokutového kopu.

Lucas Deaux byl asi jediným hráčem Les Canaris, který si uvědomil, že s dvougólovým mankem je třeba něco udělat. I namířil si to tedy neohroženě rovnou do vápna domácího celku, ale jeho akce skončila jen střelou do boční sítě. Shodou okolností si naprosto stejně počínal o chvíli později na opačné straně Lavezzi, takže v prvním poločase viděl vyprodaný stadion jen dvě trefy.

Třetí přišla na řadu šest minut po změně stran. Van der Wiel poslal dobrý centr do vápna, kde si za ním doběhl Blaise Matuidi. Přestože byl sám v téměř optimální střelecké pozici, nechrtil a trkl balon nedaleko od sebe stojícímu Thiagu Mottovi, před kterým zívala odkrytá branka, do které nebyl problém zamířit - 3:0.

A sedm minut poté se skóre měnilo znovu. Účinný pressing Pařížanů přinutil Oswalda Vizcarronda rychle se zbavit míče, takže jej přihrál Papymu Djilobodjimu. Jenže si nevšiml, že i na tohoto spoluhráče už dotírají dva domácí supy. Jeden z nich, ten s desítkou na zádech, který už jeden gól vstřelil, pak vlétl do pokutového území, a znovu - přestože mohl střílet, volil nahrávku. Toto rozhodnutí se vzhledem k rozmístění hráčů Nantes tentokrát zprvu nejevilo býti tím nejoptimálnějším, nicméně Edinson Cavani ví, jak si v takový moment najít volný prostor a vstřelit branku - 4:0.

PSG bylo nadále při chuti a diváci se královsky bavili. Ibrahimovićova další střela se sice neujala a následná petarda Thiaga Motty jakbysmet, nicméně svěřenci Laurenta Blanca měli pro své příznivce stejně schovaný ještě jeden přesný zásah. A zkuste hádat, kdo jej asi tak mohl obstarat. Že by Zlatan? Je to tak!

Při své druhé trefě težil paradoxně z nepřesné spolupráce dua Matuidi-Pastore a zaokrouhil počet vstřelených branek na půlkulatý. Přitom v tu dobu zbývala do konce duelu ještě dobrá půlhodina hry, takže není divu, že na hostujícím kouči Michelu Der Zakarianovi bylo znát, že se obává, aby těch "kousků" nebylo ve finále třeba osm. No, před dalším vzájemným utkáním v rámci semifinále Ligového poháru má se svými svěřenci rozhodně o čem přemýšlet.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nantes tenhle zápas ve druhý půli úplně odevzdalo, veliká škoda, rozhodně mají na víc než na takovej debakl....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele