29. kolo
16.03.2014 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - AS Saint-Étienne 2:0

Zlatan Ibrahimovič je prostě k nezastavení. Tentokráte dvěma góly zlomil odpor čtvrtého St. Étienne už v první půli, a PSG díky němu nadále drží pohodlný osmibodový odstup před Monakem. Švédský útočník mimochodem zakulatil svou cifru letošních gólů na číslo čtyřicet ve všech soutěžích, v Ligue 1 jich má na kontě dvacet pět.

Byli to nejprve hosté, kteří si vytvořili svou první šanci utkání. Tabanou vypálil pořádnou jedovku z voleje a Sirigu měl velké potíže míč vyrazit nad své břevno. O dvě minuty později se již domácí ujali vedení. Matuidi, bývalý hráč Les Verts, zakombinoval s Ibrahimovičem a ten střelou z vápna k tyči rozvlnil síť.

Další zajímavější pasáž hry přišla na řadu až na sklonku první půlhodiny. Po Lavezziho centru hlavičkoval Ibrahimovič těsně vedle, poté byl Švéd tím, kdo svým pasem vybídl Cavaniho, jenže ani jeho střela levačkou z první nenašla požadovaný cíl. Cabaye následně ve 34. minutě z dálky gólmana Ruffiera nepřekonal.

Čtyři minuty před přestávkou přidali Pařížané druhý zásah. Cavani se dokázal v šestnáctce odpoutat od Zoumy, poslal oblouček na hranici malého vápna, odkud Ibrahimovič tečoval míč za záda Ruffiera. ASSE nastoupil do druhé půle znovu lépe, Mollo se uvolnil v šestnáctce a Sirigu musel být opět v pohotovosti.

V 51. minutě se po centru Molla na zadní tyči objevil Bayal Sall, nicméně odtud vystřelil pouze do připraveného Sirigua. V 59. minutě se ani Guilavogui hlavou neprosadil, zamířil totiž vedle. PSG vypadal ospale, proto kouč Laurent Blanc poslal na hřiště nové tváře Verrattiho a Lucase, ale i nadále St. Étienne působilo velmi dobře.

V 65. minutě zahrozil Erdinc, Siriguovi ovšem nepokazil oslavu stého startu v nejvyšší francouzské soutěži. Domácí se směrem dopředu nehnali, pouze drželi dvoubrankové vedení. Ani další Erdincova pološance ze 75. minuty, ani ta Lemoineho na skóre nic neměnila. V závěru ještě pálil nebezpečně Cavani, ovšem pouze mimo.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele