17. kolo
11.12.2011 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - Dijon FCO 2:0

Pohodlné a očekávané vítězství si připsalo Lille, které doma nedalo šanci nováčkovi z Dijonu a po mrzutém konci v pohárové Evropě si tak vylepšilo náladu upevněním třetí pozice, pouhé dva body za vedoucím duem Paříž - Montpellier.

Dogy tak potvrdily letošní vynikající domácí formu, když ze sedmnácti zápasů prohrály stále jediný (ve druhém kole proti Montpellieru) a zároveň si po krátké sérii remíz připsali už třetí výhru po sobě. Vítězství zajistili dva "přeživší" z loňského ofenzivního trojzubce - Eden Hazard a Moussa Sow. Dijon naopak po třech zápasech prohrál a zůstává patnáctý.

Přestože Lillois svého soupeře přestříleli a i statistika držení míče vypovídá o jasné záležitosti, v dobré formě hrající nováček dokázal v první půli několikrát pohrozit. Dostal se také jako první do gólové příležitosti, ale Landreau si s nepříjemnou střelou Corgneta poradil. Domácí brankář následně zlikvidoval i pokus Brice Joviala, u kterého se nicméně zdálo, že přišel až poté, co si útočník hostí zpracoval míč rukou.

Když Moussa Sow v 16. minutě poslal domácí celek do vedení, byla to už jeho druhá branka v zápase; napoprvé mu radost překazil praporek pomezního, který možná až příliš přísně posoudil spornou ofsajdovou situaci. Po čtvrthodině hry si však senegalský forvard už poradil plně v souladu s pravidly - skvělý Debuchy nacentroval zprava a Sow se z penalty hlavou nemýlil - 1:0.

Lille znovu zahrozilo krátce poté, když Corgnet nedokázal odhlavičkovat Bašův centr, a následně Cole nedokázal zužitkovat Hazardovu výzvu. Nakonec to však byl Dijon, kdo mohl těsně před koncem vyrovnat - do Corgnetova centru se totiž položil Thomas Guerbert a jeho hlavička se jen odrazila od brankové konstrukce. Do šaten tak šli domácí dost možná ještě vystrašení ze situace, kterou před chvílí přežili.

V 58. minutě už ovšem bylo prakticky po zápase. Narážečku útočného tria Hazard, Cole, Sow plně zužitkoval právě belgický fotbalista, když ranou k bližší tyči překonal Reyneta podruhé - 2:0.

Od té doby bylo rozhodnuto. Domácí zbytek zápasu nad zlomeným nováčkem naprosto kontrolovali a dokonce dvakrát nastřelili tyč. Nejprve Sow si udělal dobrý den z Méïtého a jeho levačka vypálila střelu, kterou Reynet horkotěžko kontroloval až s pomocí své brankové konstrukce; brankář hostí následně dobře vychytal Colea, který se snažil využít další z Debuchyho skvělých centrů.

Cole hrál dobře a gól si dost možná zasloužil; poslední šanci měl 10 minut před koncem, když si na prsa zpracoval Sowův míč a jeho akrobatický volej se naneštěstí pro domácí opřel jen do tyče. To však Lille až tak vadit nemuselo; svoji povinnost, tedy tři body, si Dogy v pohodě uhájily a nadále tak atakují nejvyšší příčky.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhra domacich o vic jak 2 goly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele