20. kolo
14.01.2012 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - FC Sochaux 1:0

St. Étienne na úvod jarní části francouzské ligy potvrdilo úlohu favorita a doma skolilo stále tápající Sochaux díky jediné brance Kurta Zoumy ze 78. minuty. Domácí se tak vyhoupli na šestou příčku tříbodovou ztrátou na třetí Lille. Hosté zůstávají předposlední a stále si na alespoň remízový výsledek musí od začátku prosince případně počkat až v dalším kole.

Les Verts byli v prvním poločase lepším týmem, ačkoli se gólového vyústění dočkali až v dějství druhém. Kouč Galtier před zápasem varoval před špatnou koncovkou svých svěřenců a ti jako by kopírovali jeho slova i na hřišti. V 6. minutě našel Ghoulam svým centrem Kitambalu, který z dobré pozice hlavou přestřelil.

Chvilku nato zase Kitambala hezky mezi dvěma obránci uvolnil Nicolitu, jenže jeho pokus následně rovněž mezi tři tyče nezamířil. Další šanci ASSE vytvořil na pravé straně Ebondo, jeho milimetrový pas mezi hostujícím Bréchetem a Perquisem zachytil Guilavogui, ten ovšem z první poslal balón znovu nepřesně jen nad břevno.

Až pět minut před koncem první půle si na míč šáhl pořádně gólman Cros, jenž musel zasahovat proti dalekonosné ráně zabijáka Saka. Po obrátce si také svou první větší příležitost vytvořilo FCSM. Nogueira se vyřítil ze středu hřiště a pěkně vypálil, nicméně jeho pokus lapil brankář Ruffier. V 55. minutě hosté mohli děkovat štěstí, že se Nicolitův centr z rohu nečekaně otřel jen o tyčku.

O čtvrthodiny později Sochaux mělo ještě jednu doboru možnost ke skórování. Nogueira výborně přihrál Butinovi, ten však následně ztroskotal na Ruffierovi. Nakonec zařídil jedinou trefu utkání Zouma, jenž za záda Crose usměrnil centr z rohového kopu od Nicolity. K vyrovnání neměl daleko třeba Martin, jehož střelu ale dobře zablokoval domácí bek Marchal.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

ropak, ty piciak

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele