22. kolo
04.02.2012 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Ajaccio si rozdělilo body s Nice

Až v samém závěru rozhodl náhradník Esmael Goncalves o remíze. Ajaccio si dlouho drželo nadějné, jednobrankové vedení, nakonec je ale přeci jen o něco radostnějším celkem ten hostující.

Nice si tak připsalo teprve třetí bod ze hřiště soupeře, na svou první výhru mimo tak nadále čeká. I jeden bod ale OGC pomohl k vzestupu tabulkou; z poslední pozice se posunulo na tu osmnáctou, z té ztrácí na nesestupové příčky jeden bod. Naproti tomu skončila čtyřzápasová série vítězství, kterou drželo Ajaccio. Neporazitelnost francouzského nováčka ale nadále trvá, prodloužila se již na šest utkání v řadě a tým se posunul na patnáctou pozici.

Domácí byli povzbuzeni skvělou formou z posledních zápasů, a do zápasu tak vlétli plni energie. V průběhu první minuty se v dobré příležitosti ocitl Samuel Bouhours, nicméně jeho poměrně povedená střela, která by jinak pravděpodobně skončila v síti, byla zblokována pozornou oranou soupeře.

Nice zahrozilo zhruba v polovině prvního poločasu a byl to Guie Gneki, letní posila týmu. Jeho střela z voleje donutila brankáře Guillaume Ochou k pohotovému zákroku. Bylo to ale Ajaccio, které mělo i tentokrát ze zápasu více. Eduardův volej se ale po 22 minutách hry mezi tři tyče nevešel.

Ještě před koncem poločasu se v nadějné pozici objevil Mehdi Mostefa, jeho střele předcházela povedená kombinační akce. Nicméně útočník Ajaccia na své spoluhráče nenavázal a svou ránu poslal mimo. Téměř totožně začal poločas druhý. Příležitostí Ajaccia. Tentokrát to ale nebyl Bouhours, nýbrž Eduardo. Ani on se ale nedokázal prosadit.

Jeho chvíle ale nakonec přeci jen přišla. Kevin Gomis v pokutovém území srazil Frédérica Sammaritana a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil právě brazilský útočník a tentokrát již z deseti metrů nedal Ospinovi příležitost - 1:0.

Pět minut před koncem ale přišlo překvapivé vyrovnání. Jako blesk z mrazivého nebe. Zmatky v obraně předvedli Arnaud Maire s Fousseinim Diawarou a k míči se vcelku levně dostal střídající Esmael Goncalves. Mladý útočník neváhal a míč jednoduše poslal za osamoceného Ochou - 1:1.

Na tuto branku již domácí zareagovat nedokázali, utkání tak skončila remízou 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
ryzskej

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele