30. kolo
09.04.2011 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Auxerre si se Saint-Étienne body rozdělilo

Přestože se Auxerre hned dvakrát podařilo vyrovnat nepříznivý stav se Saint-Étienne, získaný bod svěřence Jeana Fernandeze příliš nepotěšil. Kvůli vítězství Monaka se totiž propadli až na sestupové pozice.

AJA tak prodloužilo svou sérii neporazitelnosti již na tři utkání, poslední dvě klání skončila remízou. Podobnou statistiku si vede také Saint-Étienne, které neprohrálo již od poloviny března, poslední tři duely ale skončily vždy nerozhodně. Zatímco domácí se kvůli ztrátě posunuli o jednu příčku níže, na pozici sedmnáctou, hosté ze Saint-Étienne zůstávají na pozici sedmé.

Hosté začali o něco aktivněji než jejich dnešní soupeř. A hned v páté minutě si vypracovali velice nadějnou příležitost. Poté, co Faouzi Ghoulam zapracoval dobře na levé straně hřiště se k míči dostal Dimitri Payet, jenž pohotově pálil z voleje. Domácí brankář Olivier Sorin potřeboval ke zkrocení balonu hned dva pokusy.

Uplynulo dalších pět minut a zachráncem domácího družstva byl opět gólman Sorin. Ten si tentokrát výtečně poradil s velice jedovatou střelou Aubameyanga. Konečně se své příležitosti dočkali i domácí fotbalisté. Následný protiútok zakončoval kdo jiný než Ireneusz Jeleń, polský kanonýr ale nakonec na brankáře Jeremieho Janota nevyzrál.

Hosté se zaslouženě ujali vedení po šestadvaceti minutách hry. Riviere se nebál zkusit své štěstí z první a parádní ranou nedal Sorinovi pražádnou šanci - 0:1.

O tři minuty později se skóre málem měnilo podruhé. Druhou branku hostujícího týmu málem trefil opět Riviere. Tentokrát si ale Sorin svůj rybník, respektive branku, vypálit nenechal. Domácí se poté překvapivě čtyři minuty před koncem dočkali vyrovnání. Po nenápadné akci - Chafni našel dobře postaveného Oliecha, jenž vystřelil přízemní ránu - se stav těsně před koncem první půle měnil na 1:1.

A i začátek druhé půle vyšel lépe Auxerre. Frédéric Sammaritano odvedl dobrou práci, nahrál nabízejícímu se Oliechovi, jenž ale tentokrát na Janota už nevyzrál. Brankář hostů míč skryl do rukavic. Na druhé straně opět zahrozil Aubameyang, s jeho pokusem si ale dokázal poradit ostražitý Sorin. Za domácí mužstvo se v akci poté znovu zjevil Ireneusz Jeleń, kanonýr Auxerre ale hlavičkoval těsně nad.

V 69. minutě se stav konečně měnil. Riviere našel neobsazeného Aubameyanga, jehož střela pravačkou se od tyčky odrazila do brány - Sorin neměl ani tentokrát příliš šancí zasáhnout - 1:2.

Nicméně vedení zeleno-bílím příliš dlouho nevydrželo. V posledních minutách totiž Ghoulam fauloval v pokutovém území Jeleńe a rozhodčí se nebál odpískat pokutový kop. K tomu se postavil Jeleńův krajan Dariusz Dudka, jenž poslal snažícího se Janota na druhou stranu - 2:2.

Domácí mohli v první minutě nastaveného času ještě vedení strhnout na svou stranu. Jeleń si u pokutového území pohrával s míčem, nakonec z jeho rohu vypálil. Jeho ránu ale Janot dokázal zlikvidovat a utkání tak skončilo nerozhodně.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele