19. kolo
23.12.2009 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Bordeaux skolilo i Toulouse, je první už o devět bodů

Obhájce titulu Bordeaux dál pojračuje ve spanilé jízdě. Svěřenci kouče Laurenta Blanca vyhráli už šesté ligové utkání v řadě, se zápasy Ligy mistrů už osmé v pořadí. Na vedoucí pozici mají Les Girondins po výhře 2:1 na hřišti Toulouse před zimní pauzou náskok úctyhodných devíti bodů a snad jen hodně špatná forma či větší marodka jim může zabránit v zisku dalšího titulu.

Soupeř na Toulouse vyrukoval nebojácně. Nestačilo to. Bordeaux je prostě aktuálně nejlepší týmem francouzské Ligue 1 a právem je nedostižitelně na prvním místě. Na branku domácího Machada ze čtvrté minuty dokázal zareagovat velmi rychle Šamach a v 73. minutě zajistil hostům tři body přesnou ránou Wendel.

Domácí Machado jako by se vedoucího celku prostě vůbec nebál. Spokojeně ukradl míč Jussiemu a ještě spokojeni vstřelil úvodní branku utkání. O chvilku později Bordeaux mohlo inkasovat podruhé a znovu v tom mě prsty nažhavený Machado. Jeho přímý kop minul břevno Carrassovy branky jen těsně.

Hosté ale do té doby nadšenému Toulouse zavřeli pusu. Jen o čtyři minuty po Machadově trefě našel Trémoulinasův centr přesně hlavu Šamacha, jenž nedal gólmanovi Valverdemu žádnou šanci, aby střelu nějak zlikvidoval.

Těchto deset minut bylo nejlepší pasáží celého prvního poločasu. Až do přestávky si toho po této hektické pasáži oba týmy mnoho nevytvořily. Valverde jenom musel polapit Cianiovu hlavičku a šest minut před koncem také střelu z přímého kopu od Gourcuffa.

Do druhého poločasu však zase vstoupilo aktivněji domácí Toulouse. Carrasso si musel poradit s loni nejlepším střelcem Ligue 1 Gignacem, z dobré pozice pálil mimo neúnavný Machado. Bordeaux bylo také velmi blízko druhému gólu. Valverde neudržel Gouffranovu ránu a z brankové čáry odvracel nebezpečí až Congre.

Po hodině hry měl na kopačce přímo luxusní příležitost toulouský Gignac, jenže za děravou obranu zaskočil fantasticky Carrasso, jenž domácího forvarda dvakrát vychytal. Zlatý gól nakonec padl v 73. minutě. M'Bengue padl na zem po kličce Šamacha, ten namazal spoluhráči Wendelovi, jenž zamířil přesně do sítě.

Na 3:1 mohl zvyšovat netradičně hlavou český záložník Jaroslav Plašil, jenž nastoupil za Les Girondins v základní sestavě, a rovněž v nastaveném čase také Gourcuff. Hostům ale tyto neproměněné tutovky nakonec určitě nevadily. Vítězství totiž udrželi až do konce a na první pozici si drží famózní náskok, který je jen na jaře potřeba udržet k zisku druhého titulu v řadě.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Langi

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele