19. kolo
23.12.2009 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Lyon si prohrál další utkání, nad Puelem visí gilotina

Claude Puel se musí bát. Vánoce si totiž jistě představoval jinak - nyní se rodina Puelových možná již nebude scházet jako rodina okolo kouče Lyonu, ale okolo nezaměstnaného trenéra. Olympique totiž znovu neuspěl - doma ostudně prohrál s Montpellierem.

Boj o Ligu mistrů tak začíná dostávat nové grády. Lyon spadnul až na šesté místo, naopak nováček soutěže se posunul na senzační třetí příčku. Pro l'OL se ale rozhodně jedná o veliké zklamání po letošní půl-sezoně. V minulém utkání tým pouze remizoval s Monakem, dnes to je dokonce prohra. A dokonce na vlastním hřišti. A dokonce proti konkurentovi v boji o poháry (nikoli již o titul). Naopak Montpellier zakončil úspěšný podzim báječným výsledkem. Před začátkem by to sice nikdo nečekal, ale HSC ještě může promluvit do boje o celkové prvenství v Ligue 1. A když ne to, tak alespoň v boje o pohárovou Evropu.

Za neúspěchem Lyonu stojí další nepovedený výkon, jenž svěřenci Puela předvedli. Montpellier byl celou první půli lepším týmem, gólově to ale dokázal zúročit až zkraje druhé půle. Jako první se trefil Victor Hugo Montano. A přestože domácí ještě dokázali v podobě Bafetimbiho Gomise osm minut před koncem vyrovnat, hostům bylo přáno více a v závěrečných minutách zařídil Montpellieru slavné vítězství Joris Marveaux.

Po mnoha vzdušných utkáních to vypadlo, že domácí konečně změnili svou taktiku. Pokoušeli se svého soupeře přehrát především rychlými narážečkami a jakémukoliv dlouhému nákopu se vyhýbali. Jejich hra po zemi ale zralé ovoce také nepřinesla. Vše jim totiž zkazila bakteriální defenziva hostů, jež pracovala opět navýsost kompaktně a neprůchodně. To znamenalo, že v úvodu utkání se v mrazivém počasí opravdu nebylo na co koukat.

Snad jediné vzrušení znamenal přímý kop hostů v podání Alberta Costy. Ten si vyhlédl neobsazeného Marveauxe a ten s velikou lehkostí překonal brankáře Llorise. Záložník hostů ale vybíhal z ofsajdové pozice, a jeho branka tak logicky nebyla uznána. Na první vážné ohrožení branky Montpellieru si tak mohli natěšení fanoušci ještě počkat. Nakonec se ale podle starého pořekadla dočkali, sic až v 18. minutě.

Aly Cissokho zkušeně zatáhl míč po levé straně, svým centrem oslovil spoluhráče Sidneyho Govoua. A ačkoliv byl jeho první kontakt s míčem ještě v pořádku, následná střela by mohla být k vidění leda tak v okresním přeboru. Další radosti Lyonu ale měly ještě přijít. Přímý kop Michela Bastose skončil v podobných dálavách, z podobné vzdálenosti pak pálil také Lisandro López. Ale pouze do zdi připravených hráčů.

První a poslední ohrožení Jourderenovy branky přišlo až v samém závěru první půle a opět u toho byl Lisandro. Tentokrát proškolil levou stranu César Delgado a svého kolegu z útoku našel lehounkým centrem. Argentinský kanonýr ale jako by své vlohy zapomněl v kabině a trefil pouze dobře stojícího brankáře.

Ani po přestávce se mnoho nezměnilo. Až tedy do 52. minuty. To Cyril Jeunechamp na levé straně vybojoval míč a křižnou přihrávkou nabídl šanci do této chvíle dobře stráženému Montanovi. Kolumbijský striker ale svému strážci utekl a pod rukou Llorise poslal míč do sítě - 0:1.

Lyon se bezmyšlenkovitě snažil dostat zpět do zápasu. Ale ani jakákoliv střídání Puelovi nepomohla - jeho tým byl bez pohybu a bez jakékoliv myšlenky. A osm minut před koncem přišel vyrovnávací gól. Ač by to nikdo nečekal, Lyon se dostal do šance a navíc ji i proměnil. Delgadův rohový kop dokázala sice obrana hostů odvrátit, míč ale do ohně vrátil Cissokho a z veliké blízkosti pak překonal Jourdrena střídající Bafe Gomis - 1:1.

Již to vypadalo na remízový zápas, ale l'OL svou nedůsledností v obraně darovali hostům i druhou branku. Costův přímý kop namířil na hlavu Marveauxe, jenž v době zakončení nebyl od brány dál než tři metry, a ten již s rukama nad hlavou mohl oslavovat unikátní výhru 2:1 nad francouzským gigantem.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

minimálně remizka bude

Reagovat
Langi

neskutečná smůla, přitom byl Lyon lepší...obávám se že tohle Puelovi definitivně zlomí vaz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele