19. kolo
23.12.2009 19:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Lille si dalo další dáreček, přejelo Nancy 4:0

Fanoušci Lille se musí jako o Vánocích cítit v poslední době snad pořád. Jejich tým jim totiž dělá pořádnou radost - stejně jako v minulých týdnech, i ve středu dostal jejich soupeř pár nepěkných dárků, konkrétně čtyři. Smutným týmem bylo dnes Nancy.

OSC se díky neuvěřitelné sérii šest výher v řadě (při ještě více neuvěřitelném skóre 23:3) posunulo již na druhé místo. Na vedoucí Bordeaux ale stále ztrácí devět bodů. Naopak Nancy dalo zapomenout na dvě předešlé výhry a opět prohrálo - proti Lille se ale popravdě není nyní čemu divit. ASNL tak kleslo o jednu příčku níže - na dvanáctou pozici.

Kanonáda začala opět ještě v prvním poločase. Ač domácí dlouho odolávali, po poločase prohrávali zásluhou Hazarda 0:1. Vše se pak nabalilo v půli druhé. V 51. minutě přidal další branku ve skvělé formě hrající Gervinho. Ještě hůře bylo v 59. minutě - červenou kartu viděl domácí Joël Sami, nařízenou penaltu pak proměnil Pierre-Alain Frau. Konečnou vystavil domácím v 72. minutě opět Gervinho. Byl to jeho šestnáctý gól v této sezoně.

První šanci zápasu si ale vytvořilo Nancy. Malongův zblokovaný přímý kop ale nakonec Landreauovi takové problémy nenadělal a bez problémů si pro něj doskočil. Hosté se ale brzy ujali iniciativy a dokonce se dočkali brzkého gólu. Adil Rami se trefil po přímém kopu Obraniaka, rozhodčí ale gól neuznal pro faul skórujícího hráče.

Těsně před úvodní brankou se zase z veliké vzdálenosti pokoušel Rio Mavuba, ale přestřelil. Stejný hráč pak byl i o pár minut později u osudové akce. Nacentroval na Gervinha, ten v pokutovém území objevil Hazarda. Mladý belgický záložník si míč zpracoval pravou a aby dokázal svou univerzálnost - doklepl balon do sítě druhou nohou - 0:1.

O dvě branky to bylo o zhruba dvacet minut později, oba góly od sebe totiž dělila poločasová pauza. V 51. minutě přidal svůj patnáctý gól v sezoně Gervinho - brankář Bracigliano vyrazil Fraovu střelu pouze k levé tyčce a tam již kanonýr z Pobřeží slonoviny číhal - 0:2.

O minutu později to mohlo být ještě horší, tedy pro domácí, hosté se fotbalem bavili, stejně jako jejich fanoušci. Obraniakův pokus zpoza pokutového území ale zastavilo až břevno. Na druhé straně po dlouhé době zahrozili také hráči Nancy. Konkrétně to byl Djamel Bakar, jeho volej přinutil zmrzlého Landreaua k pěknému výskoku.

Vše se zlomilo přesně po hodině hry. Frau se řítil pokutovým územím, zastavit ho chtěl Sami - ale neudělal to úplně ideálně a rozhodčí Vileo nařídil pokutový kop. Obránce, který se na hřiště dostal teprve o poločasové pauze, viděl navíc červenou kartu. K penaltě se postavil sám postižený a brankáře poslal zkušeně na druhou stranu - 0:3.

Mizerná předvánoční noc skončila pro Nancy v 72. minutě. To si totiž svou chvilku slávy užil opět Gervinho. Po pěkné kombinaci Hazarda s Obraniakem propasíroval míč mezi Braciglianovými nohami a radoval se z další drtivé výhry svého týmu. Dnes to bylo 4:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele