35. kolo
13.05.2009 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Sochaux - AS Monaco 3:0

Sochaux výrazně zvýšilo své naděje na udržení v nejvyšší soutěži, když si na domácím hřišti jasně poradilo s Monakem. O jednu ze tří branek se postaral i český útočník Václav Svěrkoš.

Sochaux dokázalo po čtyřech neúspěšných pokusech opět vyhrát a posunulo se díky tomu o jednu příčku výš - na šestnáctou pozici. Na sestupující Caen má nyní náskok dvou bodů. Monako prohrálo již podruhé v řadě a pomalu se přesouvá do dolní poloviny tabulky; nyní je na jedenáctém místě bez naděje na evropské poháry.

Sochaux se dokázalo prosadit již v prvním poločase. Úvodní branku vstřelil po dvaceti minutách záložník Martin. Hned zkraje druhé půle přišel druhý gól, tentokrát vlastní. Autorem branky se stal smolný obránce Modestó. Skóre pečetil v 71. minutě svým osmým gólem v sezoně ex-ostravský forvard Václav Svěrkoš.

Domácí začali zápas o záchranu velice aktivně. První upozornění na sebe dal Damien Perquis, který dokonce po Martinově rohovém kopu nastřelil břevno. Ofenzivní představení Sochaux pokračovalo i nadále. Mickael Isabey poslal do samostatného úniku mladého Turka Erdinga, jehož střelu ale kryl brankář Ruffier.

První úspěšný střelecký pokus přišel v 19. minutě. Dalmat s Mikarim našli po pohledné kombinaci dobře postaveného záložníka Marvina Martina, který z bezprostřední blízkosti prostřelil bezmocného brankáře. První šance Monaka přišla o čtyři minuty později a zasloužil se o ní korejský kanonýr Park Chu-Young. Teddy Richert ale dokázal jeho příležitost zlikvidovat. Korejec se do zakončení dostal i o pár okamžiků později, opět ale narazil na jistého gólmana v brance domácích.

Sedm minut před koncem poločasu se trapné chyby ve středu hřiště dopustil Isabey, který kvůli své nedůslednosti nabídl míč soupeři. Aktivní Park Chu-Young připravil palebnou pozici pro Meriema, Teddy Richert byl ale i tentokrát pozorný a i proti svému bývalému spoluhráči uspěl.

Druhý poločas začal pro domácí jak nejlépe mohl. Hned v 46. minutě totiž skončil míč v hostující síti. Velký podíl na brance měl opět český kanonýr Svěrkoš, pod jehož tlakem zahrál nešťastný obránce Modestó Isabeyův centr do své branky - 2:0. Český útočník se nakonec také zapsal do střelecké listiny, když dvacet minut před koncem rozhodl z přímého kopu, který se kopal po faulu na Martina.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele