36. kolo
16.05.2009 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Valenciennes chybí k záchraně bod, s Monakem remizovalo 1:1

Valenciennes stačí po remíze s Monakem k definitivní jistotě udržení již pouze bod. V následujících zápasech ho čeká domácí zápas s PSG a venkovní v St. Etienne.

Monako nevyhrálo již tři zápasy v řadě, po porážkách s Auxerre a se Sochaux přišla další ztráta bodů, tentokrát se sestupem ohroženým Valenciennes. Tomu ale po dnešním zápase chybí k jistotě Ligue 1 i pro příští sezonu jediný bod. Ze čtrnácté příčky má totiž na sestupující Sochaux náskok již pěti bodů.

Skóre otevřel již v sedmé minutě domácí střelec Park Chu Young. Korejec si připsal svůj pátý gól v sezoně. Ani ten ale nakonec nestačil na výhru jeho týmu. Ve druhé půli totiž vyrovnával na konečných 1:1 francouzský útočník Johan Audel.

Pro Valenciennes nezačal zápas vůbec dobře a již po sedmi minutách musel brankář Penneteau lovit míč ze své sítě. Postaral se o to útočník Park. Meriem šikovně uvolnil svého asijského spoluhráče, který ukázal dobrý odhad, když z pravé strany pokutového území propálil brankáře a poslal tak svůj tým do vedení - 1:0.

Meriem se ve 24. minutě změnil z asistujícího hráče na střelce. Tato pozice mu ale nevyhovovala zdaleka tak hodně jako ta předchozí, když jeho střelu z bezprostřední blízkosti dokázal vytěsnit brankář hostů. Penneteau ukázal své brankářské schopnosti i o pár okamžiků později, kdy nedovolil zvýšit náskok domácích efektním zákrokem proti ráně Parka. Francouzský gólman si poradil i s dorážkou Meriema.

Valenciennes nebylo v útočné fázi zdaleka tak nebezpečné jako jeho soupeř, to se ale obrátilo v 61. minutě, kdy Audel vyrovnal na 1:1. Hlavičku Rudyho Matera ještě dokázal brankář Ruffier vytáhnout z brankové čáry, na dorážku Audela už byl ale krátký - 1:1. Hostům se vstřeleným gólem stouplo sebevědomí a Ruffier se musel mít na pozoru proti pokusům Matera i Bangoury.

Dvanáct minut před koncem zápasu ještě promeškal velikou šanci domácí Frederic Nimani, jehož střelu z brankové čáry vykopl až obránce Ducourtioux. V nastaveném čase rozhodl o dělbě bodů hostující brankář Penneteau, který skvělým zákrokem vyrazil Modestovu hlavičku z bezprostřední blízkosti.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele