31. kolo
30.03.2008 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Valenciennes FC - Olympique Lyon 1:2

Lyonští opět dokázali, že jsou ve Francii číslo jedna a tentokráte to odnesli hráči Valenciennes. Domácí sice ještě na vedoucí gól Keity stačili odpovědět, strefil se Chelle, ale po hodině hry vystřelil Olympiqueu tři body Gouvo.

Už začátek utkání ukázal, že hosté mají velikou formu. V šesté minutě se do hlavičky opřel Fred a poslal míč do sítě. Jenže rozhodčí jeho gól z nejasných důvodů neuznal. Jenže Lyonští dlouho na branku čekat nemuseli. Francois Clerc centrem našel volného Keitu, který chytrou hlavičkou přehlavičkoval brankáře Valenciennes - 0:1. Domácí se dostali do pořádné šance až po pětadvaceti minutách hry. Steve Savidan však v dobré šanci branku Lyonu těsně minul. Hned nato se však z gólu radovali i oni. Belmadi zahrával rohový kop a volný Eric Chelle ho v pohodě doklepl za Coupetova záda. Stav zápasu po prvním poločase tedy 1:1.

Na začátku toho druhého se do šance dostal Belmadi a jeho tvrdou přízemí střelu vyrážel Coupet hbitým zákrokem nohou. Na druhé straně se stalo něco podobného. To domácí Penneteau zlikvidoval pokus Keity. Poslední půlhodinu hry ovládli hosté. Nejprve zahrával Juninho volný přímý kop z dobrých pětatříceti metrů a svou technickou střelu poslal do břevna. O něco pozdější akce přinesla rozhodující moment utkání. Po straně se uvolnil Keita, dostal se k vápnu, nacentroval a Gouvu poslal volej mezi obránci Valenciennes. až do sítě.

Do konce utkání už domácí nic nevymysleli a hosté se tak díky plnému bodovému zisku znovu pyšní devítibodovým náskokem.

Autor: Michäel März / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele