37. kolo
10.05.2008 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lyon uhájil v duelu s Nancy pozici v čele

Lyon sice doma porazil Nancy, titul si ale ještě díky výhře Bordeaux nezajistil. Zápas, kterému od začátku do konce dominoval obhájce titulu, nakonec rozhodla nešťastná vlastní branka Luize po hodině hry.

Už v osmé minutě si přichystal domácí celek slušnou šanci na dostání se do vedení. Keita dokonce už obešel soupeřova golmana Bracigliana, ale vzápětí jen velmi slabě zakončoval do obránce Brisona. Lyon i nadále tlačil, ale Bracigliana z dálky nepřekvapil ani Benzema. Poté pro změnu nepřesně po standardce Juninha hlavičkoval stoper Squillaci. Až těsně před koncem první půle konečně rozvlnili Lyonští síť za Braciglianovými zády, na pravou, nefalšovanou gólovou radost si však museli ještě chvíli počkat, neboť Govouova branka nemohla být pro ofsajd uznána.

Až po hodině hry se favorit dočkal kýženého úspěchu. Juninho opět zahrával přímý volný kop a jeho centr si srazil Luiz do vlastní branky. Největší a vlastně jediná šance Nancy v zápase přišla o něco později. Proti hlavičce Fortuna se ale blýskl pohotovým zákrokem Coupet. Následně reagoval Perrin na zvýšenou aktivitou hostů posláním Freda na hrací plochu a ten hned při prvním doteku s balonem mohl rozhodnout. Míč však vyškrábl konečky prstů Bracigliano na roh. Ani další novic na hřišti, Hatem Ben Arfa, pak deset minut před koncem nepochodil. I s jeho přímým kopem si s vypětím všech sil brankář Nancy poradil.

Do závěrečného hvizdu sudího u mnohokrát Nancy nezahrozilo a Lyon se tak může soustředit na utkání v Auxerre příští sobotu, kde bude hájit dvoubodový náskok v čele a také mistrovský titul.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele