27. kolo
03.03.2007 17:10 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympique Lyon 1:3

V prvním zápase 27. kola Ligue 1 na sebe narazili dva nesmiřitelní rivalové. Derby Saint Etienne – Lyon mělo být již podle předzápasového napětí mezi oběma stranami hodně vyhecované a aktuální výkonnost poukazovala na vyrovnanost těchto dvou soupeřů. Nakonec tento prestižní zápas vyrovnaný rozhodně nebyl. Rozhodčí Teddy Chapron ale musel kvůli dýmovnici se slzným plynem zápas ve druhém poločase na téměř 45 minut přerušit.

Tým Ivana Haška St. Etienne v posledním zápase vyhrál na půdě PSG, a tak si věřil také na lídra soutěže Olympique Lyon. Jean-Michel Aulas, prezident Lyonu, tvrdil, že sestava, která nastoupí do zápasu s Les Verts rozhodně nebude ta nejsilnější, kterou má Lyon k dispozici. Houllier měl údajně šetřit některé opory pro odvetu osmifinále Ligy Mistrů s AS Řím, to se nakonec nepotvrdilo a jediná z velkých hvězd, která nebyla v základní sestavě, byl kapitán Juninho.

Hosté se do svého soupeře zakousli již od začátku a měli převahu. Gólové vyjádření přišlo ve 28. minutě. Kim Kallström rozvlnil síť střelou ze středu vápna a poslal Lyon do vedení. O devět minut později to bylo 0:2. Tiago Mendes napřáhl za hranicí velkého vápna a skvělou střelou zdvojnásobil náskok Lyonu. Poslední hřebíček do rakve St. Etienne zapíchnul nedlouho po přestávce brazilec Fred, když zahrál ideálně přímý volný kop a vymetl pravý horní roh branky St. Etienne. Olympique Lyon si, i přes snížení Gomise z 80. minuty, připsal další výhru v Ligue 1. Český útočník Milan Baroš vystřídal Freda v 70. minutě, Marek Heinz na druhé straně odehrál celý druhý poločas.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*

Dneska vyhraje LYON!!!!!

Reagovat
HOST*

a co náš Milan B. zase nebyl v základu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

A po zápase si Milan s Markem zavzpomínali na zlatý Baníček!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele