12. kolo
05.11.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Carlo Ancelotti (© AFP)

"Bílý balet" postihlo bleskové vystřízlivění. Rayo bylo za poctivou práci odměněno bodem

Real Madrid se v zápase 12. kola LaLigy až nečekaně trápil proti Rayu Vallecanu, se kterým pouze remizoval 0:0. Celek z dělnické čtvrti Vallecas přicestoval na stadion o poznání slavnějšího městského rivala s cílem neinkasovat, což se mu i díky obětavosti a troše štěstí nakonec podařilo. Domácí se tak v tabulce nedostali před přízrak sezony z Girony a poprvé v ročníku před vlastním publikem zaváhali.

Fotbalisté Realu Madrid nastupovali do zápasu proti Vallecanu ve skvělé náladě. V minulém kole se jim totiž podařilo ovládnout El Clásico, ve kterém díky dvěma gólům nezastavitelného Juda Bellinghama zvítězili 2:1. Právě anglický klenot Bílého baletu navíc v týdnu získal i ocenění za nejlepšího mladého hráče Evropy. Potěšující zprávou byl pro fanoušky Los Blancos i podpis nové smlouvy Viníciuse Júniora, která má platnost až do roku 2027.

Hned v úvodu se musel blýsknout gólman Vallecana proti Federicovi Valverdemu. Ten při samostatném úniku nedokázal zachovat chladnou hlavu a mířil pouze doprostřed brány. Obrovskou šanci měli i hosté. Luka Modrić netradičně udělal v rozehrávce školáckou chybu, gól z toho ovšem nakonec nebyl.

O otevření skóre se mohl postarat Joselu, jeho střela z hranice pokutového území nakonec prosvištěla kolem levé tyče. Štěstí zkusil také levý bek Realu Fran García, Španěl ale bránu přestřelil. V závěru poločasu měl loženou šanci v šestnáctce znovu Joselu, nicméně Stole Dimitrievski předvedl fantastický zákrok.

Ve druhé půli se královský celek hledal. Snažil se vytvářet šance, ale žádná z nich neměla gólové parametry. Chvíli to vypadalo, že se na Bílý balet usmálo štěstí, nicméně zásah Viníciuse Júniora kvůli ofsajdu neplatil. Obrana Raya byla po této situaci pevná jako skála. Los Blancos ve druhé půli Dimitrievského moc nezaměstnali, což udělalo na dálku nesmírnou radost Gironě, která po 12 kolech překvapivě kraluje španělské nejvyšší soutěži.

Real Madrid tak po úspěšném El Clásiku překvapivě selhal a získal jen bod. Oba celky sehrají další ligový zápas 11. listopadu. Bílý balet svede bitvu s Valencií, Rayo změří síly s Gironou.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
boryland

1:2......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele