33. kolo
19.04.2022 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Vedat Muriqi (© AFP)

Deportivo Alavés nezvládlo klíčový záchranářský souboj, vítězem je Mallorca

Mallorca slaví veledůležitou výhru, protože se jí povedlo v záchranářském duelu přelstít Deportivo Alavés. Hosté se po brankách Pratse s Muriqim musejí smířit s posledním místem a jejich manko na 17. příčku činí už šest bodů.

Ani trenér Julio Velázquez zatím Deportivo nedokázal zvednout, natož pak zachránit. Dnes večer se totiž Depor musel opět obejít bez bodů, o což se svými zásahy ještě v první půli postaralo duo Prats - Muriqi. A to přitom utkání začalo z pohledu Deportiva skvěle. Už v páté minutě si Florian Lejeune dokázal ve vápně zpracovat míč a propálit brankáře Rica. Jenže sudí Soto dobře postřehl, že předtím zahrál rukou a branku proto neuznal.

Pískal ale jen o pár minut později a tentokrát už regulérní gól. Standardní situaci Sevilly uzavíral na zadní tyči Pablo Maffeo, který vracel míč ostrým pasem do ohně. Ve druhé vlně si balon našel Abdón Prats a nekompromisní dělovkou poslal míč do sítě! Jinak se toho za první půli moc nestalo, až v jejím nastavení. Balon se ve vápně dostal k Danimu Rodríguezovi, ten jej sklepl na nabíhajícího Vedata Muriqiho a zkušený kanonýr Mallorky nedal Pachecovi šanci - 2:0.

Po změně stran měl o něco víc práce Sergio Rico, kterého nejprve pořádně vystrašila akce Manuela Garcíi. Překonal ho ale až vlastní hráč. Patnáct minut před koncem si totiž centr od Joselua srazil nešťastně do vlastní sítě Antonio Raíllo, čímž snížil. Víc už ale Depor nestačil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
PH8

Navrať slávu Alavés

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele