29. kolo
16.06.2020 22:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Barcelona dvěma zásahy zdolala Leganés

Barcelona ani tentokrát nedovolí Realu Madrid přiblížit se na menší rozdíl. Leganés byl sice houževnatým soupeřem, ale Guerrero v úvodu neproměnil tutovku, kdežto domácí si počínali v zakončení lépe. Před přestávkou udeřil Fati a po změně stran z pokutového kopu Lionel Messi.

Katalánci se představili na Camp Nou po dlouhé přestávce způsobené koronavirem a nezklamali, neboť si připsali další důležité tři body. Nebyl to jednoduchý zápas, Leganés měl v úvodní čtvrthodině velkou šanci a klidně mohl jít do vedení. Guerrero sice překonal Ter Stegena, ale toho před odkrytou brankou zastoupil stoper Lenglet. Vzápětí byl v obrovské šanci i Bustinza, Ter Stegen byl znovu překonán, ale tentokrát mu pomohla tyčka.

Úvodní fáze utkání byla nakonec rozhodující. Barcelona v prvním poločase rozhodně nepředvedla kdovíjaký výkon, ale byla efektivní. Ve 42. minutě se na hranici pokutového území opřel do balónu mladíček Anssumane Fati a Cuellár se natahoval marně. Okamžik na to hlavičkoval vedle Messi, takže další gól už v prvním poločase nepadl.

Pro hosty byl průběžný výsledek poněkud nezasloužený, s Barcelonou hráli velmi vyrovnanou partii a to koneckonců platilo i po změně stran. V 65. minutě už se Barca radovala z druhého gólu, ale předčasně, protože Griezmann stál v rozhodující moment v ofsajdu. O dvě minuty později rozjel individuální akci Messi, hosté se ho pokoušeli všelijak zastavit i s pomocí faulů, ještě než se zbavil balónu a pronikl do šestnáctky. Právě v ten moment se po kontaktu s Rubénem Pérezem skácel k zemi a sudí k nelibosti Leganésu odpískal pokutový kop. Protesty byly marné, Messi penaltu bezpečně proměnil a Barcelona už vedla 2:0.

Leganés už se zpátky do zápasu nedostal, navíc v nastavení přišel i o vyloučeného Javiera Aguirreho, který uviděl červenou kartu. Vyloučení hostujícího hráče už ale vliv na výsledek nemělo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat
berliner

Aspon dva goly Leganes,tip 5:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat
boryland

2:0......Leo,Luis.......

Reagovat
ttopi

Ten "ofsajd"... Vzhledem k tomu, jak rychle mu hráč Barcy utekl, se dá říci, že ten milimetr nehrál vůbec roli. Ale dobře no, vyhrálo se i tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele