28. kolo
13.06.2020 19:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Leganés zabral pozdě, tři body zaslouženě bere Valladolid

Real Valladolid nakonec se štěstím udolal domácí Leganés. Ten zabral až příliš pozdě, když už prohrával o dvě branky. Po obrovské chybě brankáře Cuéllara se prosadil Ünal, k němuž se pak přidal ještě Alcaraz. Penalta proměněná Óscarem už nic nezměnila.

Pokud šli hráči Realu Valladolid od utkání s vědomím, že jejich střelecká produktivita není zrovna jejich nejsilnější stránkou, tyhle názory je velmi brzy opustily. No, rozhodně to nebyl gól roku, který by měl na Youtube několik milionů shlédnutí, ale počítal se. Ve druhé minutě se totiž Awaziem nedomluvil s vlastním brankářem Cuéllarem, který vybíhal dost daleko od své brány pro míč. Jejich komickou kolizi sledoval mladík Enes Ünal, který sprinterský souboj se dvěma protihráči vyhrál a v pohodě dotlačil míč do prázdné brány.

Inkasovaná branka Leganés nakopla a snažil se ovládnout hřiště. V jeho snahách ale chyběl moment překvapení, vždycky to byly postupné útoky do uzavřené a dobře se pohybující obrany Valladolidu. Delší nudnou pasáž přerušil ráznou dělovkou Kevin Rodriguez, jenže jeho rána mířila těsně nad!

Mnoho nakopávaných míčů směrem na Óscara nebo Carrilla bylo zahráno tak nějak alibisticky, aby se neřeklo, bez většího smyslu. Hra byla obecně hodně kouskovaná a na vině byly spíš fauly na obou stranách než pravidelné přestávky pro občerstvení. Leganés se ale aspoň snažilo, což se o Valladolidu říct nedá.

První půli zakončil velmi nepřesnou střelou Jonathan Silva, kterému se rána z blízkosti absolutně nepovedla. Druhá byla lepší, ovšem z pohledu hostí. Valladolid totiž v 54. minutě navýšil svoje vedení. Centrovaný míč od Plana sice García netrefil, ale za ním číhal ještě připravený Rubén Alcaraz. A ten už poslal míč přesně pod břevno!

Nakonec to byla velmi důležitá branka, neboť Leganés snížil. Sedm minut před koncem totiž ve vápně fauloval obránce Salisu a sudí byl neoblomný. Óscar Rodríguez se totiž nemýlil a poslal míč přesně k tyči. Tím sice snížil na rozdíl jediné branky, ale víc už nedokázal. Zabral prostě příliš pozdě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele