29. kolo
02.04.2017 12:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Sporting Gijón 0:0

Jestli ještě před pár týdny proháněla Sevilla neotřesitelné fotbalové vládce španělské kopané Real Madrid a Barcelonu, pak během jednoho měsíce přišla o třetí příčku, a to díky senzačnímu neúspěchu proti aktuálně sestupujícímu Gijónu. Za celých devadesát minut se proti třetí nejhorší obraně ligy nedokázala prosadit ani jednou.

Sevillistas před reprezentační přestávkou vypadli z Ligy mistrů a následná porážka s Atléticem Madrid, který v tuhle chvíli okupuje právě třetí pozici, znamenala rovněž citelné oslabení v rámci LaLigy. Zase se jednoduše potvrdilo, že se andaluskému celku na svého protivníka nedaří, a neporazil ho ani potřetí za sebou.

Sedmdesát jedna procent držení míče, takovým číslem disponovali favorizovaní domácí po závěrečném hvizdu. A i co se týče gólových šancí týče, vytvořili si jich rozhodně daleko více. Už v 11. minutě se k zakončení pravačkou propracoval Nasri, jeho střela byla ovšem hodně slabá, takže jí gólman Pichu Cuéllar snadno zneškodnil.

Ve 21. minutě to zkoušel přízemní střelou ze střední vzdálenosti Correa, a i když směr vybral velmi dobře a balón tlačil na bližší tyčku, neměla takovou razanci, aby výrazněji překvapila Pichu Cuéllara. V závěru poločasu si hostující muž v rukavicích zachytal ještě jednou, překvapit se ho totiž neúspěšně snažil Ben Yedder.

Zkraje druhého dějství Pichu Cuéllar svůj celek znovu výrazně podržel. Díky rychlé a efektivní kombinaci Sevilla přešla během pár okamžiků na soupeřovu polovinu, Vitolo si pak v šestnáctce narovnal míč na pravačku, každopádně jeho pokus bravurně zastavil jednoruč právě zkušený strážce gijónské brány.

Domácí i nadále na Sporting doráželi, co to šlo, jenže cestu za toužebným přesným zásahem prostě smolně nenašli. V 79. minutě si N'Zonzi obhodil chytře záložníka Carlose Carmonu a vypálil, mířil ovšem jen mimo. V nastavení se snažil rozhodnut střídající Jovetič, jenže kýžený a chtěný prostor minul o opravdu nepatrný kousek.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele