16. kolo
18.12.2016 16:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

CD Leganés - SD Eibar 1:1

Utkání nováčka z Leganés proti Eibaru nakonec vítěze nepřineslo. Domácí se sice ujali brzkého vedení, když se v třiadvacáté minutě prosadil Miguel Ángel Guerrero, jenže brzy poté uviděl brankář Iago Herrerín červenou kartu za sražení unikajícího Takashiho Inuiho, což madridskému klubu značně zkomplikovalo zbytek zápasu. Eibar se nakonec po soustavném tlaku dočkal zaslouženého vyrovnání čtvrthodinu před koncem, a to zásluhou portugalského křídelníka Bebého.

První šance zápasu připadla japonskému záložníkovi ve službách Eibaru Inuimu, jehož ovšem ve dvanácté minutě pozorný Herrerín vychytal. Jedenáct minut nato se o průlom bezbrankového skóre postaral domácí Guerrero, jemuž nechtěně naservíroval míč Antonio Luna a brankář Yoel byl po zaváhání svého krajního beka bez šance.

Další Inuiho výpad už ale skončil pro domácí menší katastrofou, neboť za jeho zfaulování uviděl Herrerín červenou kartu, a tak musel na trávník ještě před třicátou minutou naskočit jeho náhradník Diego Barrios, jemuž přepustil místo na trávníku Rubén Pérez. Do přestávky ještě domácí náporu Eibaru odolali, neboť aktivní Inui ve slibné šanci přestřelil a měli dokonce i příležitost svůj hubený náskok navýšit. Yoel si ovšem v druhém souboji s hlavičkujícím Guerrerem zvládl poradit.

Po změně stran se ke dvěma příležitostem ke srovnání dostal Gonzalo Escalante, avšak argentinský středopolař v obou případech Barriosovu branku těsně minul. Na záchranu tak musel přispěchat Bebé, který patnáct minut před koncem přece jen srovnal i díky teči jeho rány, která tak změnila dráhu letu a Barrios byl bez šance. V závěru mohl přesto ukořistit cennou výhru pro Leganés střídající Luciano, avšak jeho samostatný únik minutu před koncem základní hrací doby zastavil zdvižený praporek čárového rozhodčího. Utkání tak skončilo pro oba celky neuspokojivou remízou 1:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele