22. kolo
11.02.2017 20:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

CA Osasuna - Real Madrid 1:3

Střetnutí obou pólů ligové tabulky dopadlo nakonec podle očekávání. Vedoucí Real Madrid totiž na půdě poslední Osasuny nezaváhal a z Pamplony si odváží tři body za vítězství 3:1. Domácí ještě s favoritem zvládli držet krok po hodinu hry, neboť na brzký gól Cristiana Ronalda ještě stihl záhy odpovědět Sergio León, ovšem trefa Isca a závěrečná pojistka Lucase Vázqueze zařídila Bílému baletu výhru a udržení na čele La Ligy.

Trenér Zinedine Zidane varoval již před zápasem, že střetnutí s Osasunou nebude tak snadné, jak se na první pohled zdá, a také že se to potvrdilo. Domácí sice ještě před svými fanoušky ani jednou za celou sezonu nedokázali zvítězit, ale během deštivého večera se na stadionu El Sadar rozhodně vydali ze všech sil.

Úvodní minuty poznamenalo vážné zranění obránce Tana, který si v souboji s Iscem zlomil nohu a musel být promptně vystřídán. Realu sice trvalo, než se vůbec dostal k soustavnějšímu držení míče, ovšem hned z prvního pořádného útoku již hned slavil úspěch. Ve čtyřiadvacáté minutě totiž stál na konci povedené kombinace Cristiano Ronaldo, jenž Benzemovu kolmici přetavil v přízemní ránu okolo brankáře Sirigua, a připsal si čtrnáctý zásah sezony.

Ani vážné zranění spolu s brzkým inkasovaným gólem však Osasunu nezlomilo a ani ne deset minut po Ronaldově gólu bylo vyrovnáno. Slabší chvilku obrany Realu vytrestal Sergio León, který si počíhal na perfektní pas Fuentese a jemným obloučkem překonal i brankáře Navase. Ještě do přestávky se museli oba gólmani ohánět při střelách Ronalda s Benzemou, resp. Emmanuela Riviera, aby skóre v poločase zůstalo nerozhodné.

Také po změně stran Osasuna nepřestávala favorita zlobit a Navas musel svůj tým podržet i proti ráně Leóna. Ve dvaašedesáté minutě ale zaválel na opačné straně Isco, jemuž znovu při gólové ráně pravačkou asistoval Karim Benzema, a Realu se hned dýchalo o dost lépe. Aktivní León sice ještě přinutil Navase k dalšímu kvalitnímu zákroku, ovšem v poslední minutě nastavení ještě stihl lobovaným zakončením navýšit skóre na konečných 3:1 Lucas Vázquez.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
valloire

0-4

Reagovat
10FKK

5:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele