19. kolo
09.01.2016 20:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Madrid - Deportivo La Coruña 5:0

Real Madrid si bez problémů poradil s Deportivem a po hladké výhře 5:0 slaví Zinedine Zidane své první tři body na lavičce Bílého baletu. Pod výhru domácích se podepsal třemi góly Gareth Bale a dvě branky přidal Karim Benzema. Real je stále třetí, La Coruña klesla na devátou pozici.

Deportivo ze začátku potvrzovalo, že se mu v letošní sezóně daří a dralo se dopředu. První velkou šancí zápasu tak byl atak hostů v 11. minutě. Po rohovém kopu se sám na brankáře Navase řítil Lucas, jenže jeho střelu domácí gólman výborně vykryl! Zato Los Blancos dokázali svou první větší šanci využít beze zbytku. V 15. minutě se taktéž po rohovém kopu dostal ke střele Ramos a díky zapomenutému obránci modrobílých mohl Benzema lehkou tečí nasměrovat míč za záda brankáře Luxe - 1:0!

Real se dostal do velké pohody a vycházela mu jedna akce za druhou. Ve 22. minutě pak přišla pro Depor další rána, když Bale rozjel své parádní představení. Šestadvacetiletý Velšan si učebnicově naskočil na centr od Carvajala z pravé strany a přesně umístěnou hlavičkou zvýšil na 2:0! Hosté mohli odpovědět v 37. minutě, ale Lucasově ráně zoufale scházela přesnost. Lepší to naopak bylo na druhé straně v podání Cristiana Ronalda, jenž si počíhal na Baleův centr do vápna a zcela osamocen hlavičkoval na bezmocného Luxe. Toho ale v tomto případě zachránila tyč!

Zbylo tedy na Baleovi, aby přidal gól a zvýšil na rozdíl tří branek. Domácímu forvardovi se to povedlo krátce po přestávce, když Ronaldo našel svého parťáka na hranici velkého vápna a Bale přízemní střelou bez přípravy zamířil neomylně k tyči - 3:0! Real hrál uvolněně a diváci na Santiago Bernábeu se začínali těšit na další vysoký příděl branek. Počtvrté si domácí fanoušci mohli zakřičet gól v 63. minutě, kdy Bale dokonal svůj hattrick. Při gólové akci domácích se Bale znovu ocitl přesně tam, kde měl být a díky skvělému výskoku se prosadil přes dvojici hostujících obránců. Jeho přesná hlavička nebyla jen dovršením hattricku, ale také padesátou trefou v dresu Realu napříč všemi soutěžemi a zároveň v historickém žebříčku o jeden gól překonal právě novopečeného kouče Zidana - 4:0!

Real kráčel bezpečně za vítězstvím, ale domácí útočníci přesto zůstávali hladoví. Aktivní byl jako vždy Cristiano Ronaldo, jemuž se ale nedařilo překonat Luxe. Portugalský kanonýr to zkoušel mnohokrát a nejblíže měl k brance až v nastavení. Po převzetí míče ve vápně Deporu se Ronaldo snažil obtočit okolo stopera Arribase, ale nepřišel si na něj. K míči se tak nakonec dostal Benzema, který nekompromisní ranou zaokrouhlil konečné skóre na 5:0 pro Real!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Bastaron

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pharrell

4:0

Reagovat
Robík

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele