25. kolo
21.02.2016 12:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Sevilla vedla o dvě branky a přesto proti Vallecanu nezvítězila

Sevillské trápení ve venkovních zápasech nebere konce. Na půdě sestupem ohroženého Raya Vallecana si přitom Andalusané vytvořili již dvoubrankový náskok, jenže nakonec stejně uhráli pouze remízu 2:2 a pořád čekají na svou vůbec první ligovou výhru na hřišti soupeře v celé letošní sezoně.

Když po deseti minutách poslal hosty do vedení Steven N’Zonzi a dalších deset minut nato zdvojnásobil vedení sevillských Vicente Iborra, zdálo se, že se svěřenci Unaie Emeryho konečně dočkají utnutí své černé série. Další zahozené šance však udržely Rayo relativně na dostřel a madridský klub zvládl snížit ještě do přestávky zásluhou Manucha. V průběhu druhé půle pak srovnal Miku a protáhl šňůru neporazitelnosti domácích na šest zápasů.

Kouč Paco Jémez tak s Rayem odskočil od sestupového pásma na vzdálenost tří bodů, zatímco Sevilla zůstává pátá a její tažení za vysněným čtvrtým místem nabralo další povážlivou trhlinu. Všechno přitom zprvu vypadalo slibně - Andalusané v tomto týdnu rozstříleli v rámci Evropské ligy norské Molde v poměru 3:0 a podobně rázně vstoupili i do nedělního utkání. Po rohovém kopu se k zakončení dostal někdejší záložník Stoke City, Steven N’Zonzi, když k němu vyrazil míč brankář Juan Carlos po hlavičce Gameira, a pohotově zblízka zavěsil na 1:0 pro hosty.

Obdobný scénář se opakoval i v minutě dvacáté. Tentokráte musel Juan Carlos vyrážet ránu Vitola a gólovou dorážku posléze obstaral Vicente Iborra. Tentýž hráč jen minutu nato napálil smolně brankovou konstrukci. Rayo navzdory krutému startu do hry nevěšelo hlavu a svým typickým ofenzivním stylem začalo hostující obraně řádně zatápět. Za svou aktivitu se Jémezova družina dočkala odměny, když Manucho po Embarbobě centru dokázal překonat brankáře Rica a předznamenal snížením na 1:2 navýsost zajímavou druhou půli.

Po změně stran mohli hosté znovu odskočit na pohodlnější dvoubrankový rozdíl, jenže své šance zahodili a byli záhy tvrdě potrestáni. Nedorozumění mezi Ricem a stoperem Federicem Faziem totiž využil Miku a zblízka doklepl míč do sítě na konečných 2:2.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele