17. kolo
30.12.2015 18:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Atlético spasil v derby Correa až v samém závěru

Zatímco v minulém kole před zimní přestávkou utrpělo Rayo Vallecano desetigólový debakl na půdě Realu Madrid, své druhé městské derby v řadě proti favorizovanému protivníkovi zvládl celek z předměstí Vallecas mnohem lépe. Proti Atlétiku Madrid domácí dlouho drželi bojovným výkonem bezbrankový stav, ovšem v samotném závěru svěřenci Diega Simeoneho přece jenom protrhli skóre a nakonec zvítězili v poměru 2:0.

Hosté sice měli v první půli jasně více ze hry, jenže svou dominanci nedokázali přetavit v góly. Po změně stran to naopak bylo Rayo, kdo se do svého soupeře odvážně pustil a teprve střídající Ángel Correa pouhé dvě minuty před koncem základní hrací doby zvládl zajistit svému týmu všechny body. Devadesát vteřin nato pojistil poklidné závěrečné minuty vrchní kanonýr Atlétika Antoine Griezmann.

Hosté se tedy vyvarovali druhé nečekané ztráty za sebou (v minulém kole totiž nečekaně podlehli Malaze) a po vánoční pauze tak znovu podle všeho najíždějí na vítěznou vlnu, která je drží na špici Primera División. Real Madrid na svého rivala ztrácí dva body, zatímco vedoucí Barcelona má výhodu lepšího skóre a jednoho zápasu k dobru. Rayo zůstává po další prohře na samé hranici sestupu.

Nebýt výtečného Yoela Rodrígueze, šli by hosté již o poločasové přestávce do kabin s pohodlným tříbrankovým náskokem. Gólman Vallecana však dokázal lapit jak ránu Ferreiry-Carrasca, tak Fernanda Torrese, a poté měl i trochu štěstí při pokusu Saúla Ňígueze, jehož střela prosvištěla jen centimetry okolo vzdálenější tyče.

Po změně stran naopak svěřenci Paca Jémeze vyrazili ze startovních bloků a přišpendlili favorita k vlastní šestnáctce. Javi Guerra s Lassem Bangourou ale své střelecké příležitosti nedokázali patřičně využít a bezbrankový stav tak přetrvával i s blížícím se závěrem. A právě tehdy udeřil střídající Correa. Postupný útok Atlétika skončil kombinací na jeden dotek mezi duem Partey-Saúl a zakončovatel Correa napálil míč nekompromisně na přední tyč.

Jen pár momentů po opětovném rozehrání hry ze středového kruhu pak Rayo přišlo o míč, čehož bleskurychle využil do té doby nevýrazný Griezmann, aby chladnokrevným obloučkem znemožnil Yoela a svým devátým ligovým zásahem sezony pojistil již pátou prohru Vallecana za sebou.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele