22. kolo
01.02.2016 20:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Rayo Vallecano 2:2

Rayo Vallecano mělo nakročeno k důležité výhře v boji o záchranu, ale nakonec se z hřiště Deportiva La Coruňa poroučí pouze s jediným bodem za remízu 2:2. Hosté sice ve večerní pondělní dohrávce dvaadvacátého kola dvakrát vedli, ale Deportivo zvládlo pokaždé srovnat a díky trefám Lucase s Fajrem tak vybojovalo svou třetí dělbu bodů v řadě.

Rayo poskočilo na osmnáctou příčku, přičemž jeho ztráta na první nesestupové místo, které okupuje Sporting Gijón, činí jeden bod. Depor zůstává devátý a své čekání na ligovou výhru protáhl již na šest kol. To hosté měli důvod k sebevědomí, neboť v minulém kole porazili Celtu Vigo a uťali svou vlastní šňůru devíti zápasů bez vítězství. Hned v osmé minutě tento fakt potvrdil Miku, jenž zvládl zblízka usměrnit Quiniho centr do sítě a Rayo okamžitě vedlo.

Domácí zareagovali ranou Luise Alberta, jehož pokus si musel brankář Juan Carlos pohlídat. V devatenácté minutě už ale Albertova aktivita ovoce přinesla, neboť jeho pas k nehlídanému Lucasovi měl za následek vyrovnání a již čtrnáctý ligový gól útočníka Deportiva.

S Vallecanem ovšem inkasovaný gól ani trošku nezamával a hned po čtyřech minutách si opět strhnul vedení na svou stranu. Brankář Manu, pro nějž šlo o první ligový start v letošní sezoně při absenci obvyklé jedničky Germana Luxe, totiž hrozivou chybou pustil míč Mikuovi, který připravil Jozabedovi přesnadnou pozici k zakončení do odkryté brány.

Dramatická přestřelka pokračovala v první půli i nadále a domácí Fajr deset minut před odchodem do kabin měl vyrovnání na kopačce, avšak zbrkle minul. Okamžitě po změně stran však Depor ještě přidal na obrátkách a povedlo se mu hned po minutě soupeře zaskočit. Juan Carlos sice zvládl vyrazit ránu Caniho, ale na následnou překrásnou ránu Fajra již byl krátký. Domácí byli v tu chvíli na koni a nescházelo mnoho, aby zvládli vývoj utkání poprvé otočit ve svůj prospěch. Luis Alberto ovšem smolně napálil pouze brankovou konstrukci, a tak se nakonec oba celky rozešly s remízou 2:2.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele