11. kolo
08.11.2014 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

UD Almería - FC Barcelona 1:2

Ještě v poločase zápasu Almérie s Barcelonou vše nasvědčovalo tomu, že dočkáme třetího zaváhání katalánského giganta za sebou. Domácí celek totiž vedl po výtečném výkonu 1:0, jenže právě v tu chvíli se ukázalo, jak dobré bude mít v zásobě novou letní posilu Luise Suáreze. Ten v druhé půli naskočil na hřiště a dvěma přihrávkami zařídil obrat na konečných 2:1.

Úvodní branku někdejšího útočníka Espanyolu Tihevyho Bifoumy smazal po změně stran díky Suárezově prostrčení napříč šestnáctkou Neymar a obrat favorita dokonal Jordi Alba osm minut před koncem. Barcelona tak po dvou prohrách s Realem Madrid a Celtou Vigo znovu zabrala naplno a drží se s ligovou špicí v přímém kontaktu.

Úvodní pětačtyřicetiminutovku dost možná poznamenala značně pozměněná sestava Barcelony, která dala šanci hráčům jako Munir El Haddadi, Adriano, Marc Bartra či Rafinha, zatímco přední hvězdy Neymar, Suárez nebo Dani Alves začaly pouze na lavičce. Domácí celek hrál odvážně, aktivně a těžil v první půli také z toho, že katalánský klub zahodil hned dvojí skvělou příležitost ujmout se vedení. Rubén Martínez v brance Almérie však proti Rakitićově pokusu skvěle zasáhl a následně přihlížel, jak Lionel Messi hlavičkou trefil pouze brankovou konstrukci.

Byli to tak nakonec domácí, kdo osm minut před koncem poločasu gólově udeřil. Po odebrání míče Messimu před vlastní šestnáctkou podnikl andaluský klub perfektní protiútok, který potřeboval jen dvě přesné přihrávky k tomu, aby se Thievy mohl vydat v samostatném úniku tváří v tvář Bravovi, jemuž umístěnou přízemní ranou nedal šanci zasáhnout.

Luis Enrique na barcelonské lavičce rozhodně neztrácel čas a hned v poločase poslal na hřiště duo Neymar-Suárez, tedy dvojici, která se postarala o v tu chvíli poslední gól Barcelony na začátku El Clásica. Zpočátku stejně jako proti Vigu hosty frustrovalo trefování tyčí i břeven, což jen podtrhnul Luis Suárez parádní ranou, které chyběly centimetry. Sedmnáct minut před koncem se však ofenzivní megahvězdy Katalánců přece jen prosadily. Suárezovu kličku v pokutovém území domácí obrana nedokázala zachytit, stejně jako volného Neymara, jenž zblízka uklidil míč do prázdné brány.

V tu chvíli se hosté vrhli všemi silami do útoku a opět museli žehrat na určitou dávku smůly, když Lionel Messi netrefil nic jiného než konstrukci Rubénovy brány. Rekord Telma Zarry, který činí 251 branek, se tak Messimu stále nedaří vyrovnat, natožpak překonat. Proti Almérii to však alespoň neznamenalo bodovou ztrátu, jelikož po dalším povedeném Suárezově míči do šestnáctky se na zadní tyči prosadil Jordi Alba. Barcelona tedy znovu nepřesvědčila, jenže navzdory všem potížím zvládla ukořistit všechny body za výhru 2:1, a to je momentálně pro Luise Enriqueho to nejdůležitější.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
valloire

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele