5. kolo
24.09.2014 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SD Eibar - Villarreal CF 1:1

Maličký Eibar řádně potrápil favorizovaný Villarreal a nakonec vydoloval z utkání cenný bod. Domácí šli do vedení už v 8. minutě zásluhou zkušeného Mikela Arruabarreny, ale branka Gerarda Moreny ze 71. minuty nakonec rozhodla o spravedlivé dělbě bodů.

Domácím skvěle vyšel úvod utkání. Pořádně horko bylo v 8. minutě před Asenjovou brankou, míč létal ze strany na stranu, odrážel se od nohou obránců, až se dostal ke kopačkám Albentosy, jenž chytrou přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování Arruabarrenu. Vytáhlý útočník šancí nepohrdnul a zasunul míč do zcela odkryté branky - 1:0!

Za hosty se snažil odpovědět hned ve 14. minutě aktivní Čeryšev, ale jeho střílený centr skončil o chloupek nad domácí brankou. Eibar se výrazně zatáhl a čekal na další příležitost k rychlému protiútoku. Iniciativa byla tedy především na hostující straně, žádné torpédo vyslané Žlutou ponorkou si ale cestu na místo určení nenašlo.

Ne příliš atraktivní hra z obou stran si vyžádala hned tři střídání před druhým poločasem. K výrazné změně obrazu hry to ale nevedlo. Obě mužstva čekala na chybu soupeře a šancí bylo pomálu. Defenzivní přetlačovanou se pokusil utnout v 65. minutě Javier Espinosa, hostující záložník ale se svou prudkou střelou z vápna neuspěl.

Už to vypadalo, že Eibar na svého soupeře vyzraje, v 70. minutě však přišla nenápadná, ale o to nebezpečnější akce Villarrealu. Na pravé straně vysunul Bruno Grardna Morena, ten udělal ve vápně hostů rychlou přešlapovačku a vyslal překvapivý oblouček na zadní tyč. Irureta byl na balón krátký - 1:1! Na Villarrealu byla patrná snaha zvrátit výsledek na svou stranu, vysílení domácí hráči však činili maximum možného, aby uhájili alespoň bod. To se jim nakonec podařilo a připisují si tak do tabulky již sedmý bod. Villarreal musí brát konečný výsledek jako ztrátu, vše ale může napravit o víkendu proti Realu Madrid.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, soccerway.com, espnfc.us

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Eibar doma neprohraje - 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele