14. kolo
07.12.2014 12:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Rayo Vallecano - Sevilla FC 0:1

Sevilla si nakonec dokázala poradit s Rayem a rozhodla o třech bodech. Jediným střelcem utkání se stal hostující útočník Carlos Bacca, kterého nikdo ze spoluhráčů nedokázal napodobit a nikdo ze soupeřů na jeho gól nereagoval stejný způsobem.

Dnes v poledne se dalo čekat mnohé, jen ne strnulé relaxační tempo, které by možná dvanácté hodině odpovídalo. Naopak se oba týmy prezentovaly velmi dobrým fotbalem a emoce byly cítit téměř z každé minuty hry. Nakonec jsme se na stadionu Teresy Rivero dočkali jedenácti karet žlutých a v závěru zápasu také jedené karty červené, jejímž adresátem se stal Daniel Carriço. Ani jeho vyloučení ale pro Sevillu ztrátu bodů neznamenalo, takže se hosté mohou těšit z pojištění svého čtvrtého místa.

Aktivní Vitolo adresoval do velkého vápna přízemní centr z levé strany po několika vteřinách, ale ten byl odvrácen na rohový kop. Po dalších třech minutách se k míči dostal zkušený záložník José Antonio Reyes, který se ale utopil ve vlastních kličkách. O pár vteřin později se do zakončení vehementně prodíral také útočník Carlos Bacca, ale ani jemu rána napoprvé nesedla. Přesto jej to mrzet nemuselo, protože v osmé minutě si vše vynahradil. Velký podíl na tom mělo nedorozumění mezi brankářem Alvarezem a jeho obránci. Carlos Bacca si naběhl na dlouhý míč za obranu soupeře, brankář Alvarez míč podběhl a umožnil Baccovi, aby v klidu míč poslal do opuštěné brány - 1:0.

Sevilla hrála prim a domácí to nutilo k množství zákroků za hranicí slušnosti. Sudí Alfonso Álvarez ale karty vytahoval jen zřídkakdy. V utkání jsme sledovali příliš mnoho nepřesností a individuálních chyb. Dlouhý nákop Gaela Kakuty mířil na nabíhající spoluhráče, ale ti jej posléze jen odevzdali soupeři. A stejně se vedlo aktivnímu Vitolovi, který poslal centr "do ohně", ale požár byl ještě před nebezpečným výbuchem "uhašen" brankářem Alvarezem.

Pět minut před koncem první půle Trashorrasův centr Beto poměrně klidně vyboxoval pryč, ovšem od spoluhráče hostujícího brankáře se balon odrazil na rohový kop. Z toho ale Rayo nic nevytěžilo. Stejný obraz hry byl k vidění také ve druhé půli. Baptistão dostal dobrou přihrávku do běhu a na hranici velkého vápna tvrdě vypálil. Míč ale nakonec zamířil o velký kus vedle. O chvíli později se do zajímavé šance probíjel Ever Banega, jenže ten se taktéž ztratil ve vlastních kličkách.

O pár minut později se Rayu povedla jednoduchá kombinace, když přihrávka z pravé strany hrací plochy projela až ke Kautovi, který měl spoustu času a prostoru na zakončení. Přesto se mu ale nepovedlo skórovat, protože brankář Beto poté zmenšil střelecký úhel svému soupeři a donutil jej k nepřesné střele. Na opačné straně se do míče nejprve opřel Ever Banega, jehož pokus byl následován podobným způsobem také Vitolem. Vitolo si přehodil míč na levou nohu a vypálil, jenže jeho rána těsně minula levou tyč.

Když už se domácí dostali do šance a Sevilla pod tlak, zpravidla bylo Rayo zastaveno ofsajdem. Ten byl pískán také Manuchovi, který by jinak zakončoval téměř osamocen před svým soupeřem. Dvacet minut před koncem zápasu se do míče z větší vzdálenosti opřel Vitolo, ale ani jeho rána nebyla úspěšná. Kakuta poslal z pravé strany vynikající balon za obranu na Morena, jenže tomu míč utekl. Přesto se diváci mohli dočkat ještě dramatu. Z levé strany dostal na hlavu vynikající balon nabíhající Manucho, jenže jeho katastrofální zakončení se mu nepovedlo a poslal balon mimo tři tyče. To znamenalo, že tři body si nechává Sevilla a domácím patří i po zápase desátá příčka.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Robík

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to vidím na 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele