1. kolo
25.08.2014 22:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Atlético Madrid 0:0

Po tvrdém trestu pro Diega Simeoneho utrpělo dnes Atlético další ránu, na hřišti Raya Vallecana Rojiblancos pouze remizovali 0:0 a od prvního kola tak ztrácí na své rivaly Barcelonu a Real dva body. Argentinský trenér sledoval zápas jen z tribuny a nestačil se divit, jaké šance jeho svěřenci zahazovali. Naopak pro Rayo je bod z utkání s obhájcem titulu úspěch, přestože v druhé půli svého soupeře dokázalo zatlačit.

Ještě před utkáním musel zaskakující trenér Atlética Germán Burgos řešit zranění obránce Guilherme Siqueiry, jehož v základní sestavě nakonec nahradil Cristian Ansaldi. Po vcelku vlažném startu se do první ostré příležitosti dostal ve 14. minutě Gabi, to když se jednatřicetiletý Španěl na polovině zmocnil odraženého míče a jeho ránu na poslední chvíli vykryl domácí obránce Abdoulaye Ba. Ve 24. pak Ansaldi, jenž se o svém startu dozvěděl jen asi půl hodiny před výkopem, připravil vyloženou šanci Mandžukičovi. Ansaldi vyslal vynikající přihrávku k volnému chorvatskému forvardu, ale ex-bayernský útočník napálil míč jen do připraveného gólmana Álvareze.

Mandžukič se o pár minut později dostal do další vyložené šance po přihrávce Jiméneze, ale ani v souboji jeden na jednoho proti Álvarezovi neuspěl. To však bylo z vyložených šancí pro první poločas vše, jelikož se zbytek hry odehrával především mezi šestnáctkami, přičemž Atlético si drželo převahu na míči 60:40.

Ani po přestávce se bezzubý herní výkon Rojiblancos nezměnil, nejspíše chyběla v poločasové kabině bouřka od emotivního kouče Simeoneho. Rayo zprvu nedělalo hostům příliš starostí, jelikož vynikající defenzivní práci předváděli Miranda s Godínem, naopak Atléticu chyběla v ofenzivní činnosti potřebná sebejistota. Od 60. minuty se ale Rayo přece jen odhodlalo k větší aktivitě směrem dopředu. Nejprve v 64. minutě vypustil na gólmana Moyu jedovku Quini a necelých deset minut nato měl Moyá plné ruce práce, aby zlikvidoval hlavičku Manucha.

S postupujícím časem hostům jakoby docházel dech po těžkém dvojzápase s Bílým baletem a Burgos na lavičce Atlética navíc střídáním spíše podporoval defenzívu, aby si Atléti z horké půdy Raya neodvezli nečekanou porážku. To se nakonec podařilo a Diego Simeone si na tribuně musel oddechnout, že z vyrovnaného zápasu má jeho mužstvo alespoň bod.

Autor: Miroslav Ondrejka / insidespannishfootball.com, onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

poďme Atléti!!!! ideme si pre ďalší titul

0:2 - Koke, Mandžukič

hlavne stabilné výkony

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético napriek stratám Courtoisa,Luisa,Costu má podľa mňa perfektný káder a o nič slabší ako v minulej sezóne tip: 0:3

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele