20. kolo
24.01.2015 20:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Atlético Madrid - Rayo Vallecano 3:1

Atlético bez problémů přehrálo Rayo Vallecano 3:1 a nadále drží krok se svými rivaly na čele nejvyšší španělské soutěže. Skvělý výkon předvedl Antoine Griezmann, jenž dal první dvě branky domácích a jen těsně mu unikl hattrick, když v druhé půli neproměnil žádnou z mnoha šancí.

Rojiblancos hráli proti svým městským rivalům ve velké pohodě, přispěl k tomu zejména relativně brzký gól v síti Blesků. Po velké hrubce hostujícího Zé Castra se ve 12. minutě dostal do samostatného úniku Antoine Griezmann. Francouzský útočník si dobře navedl míč a chladnokrevně obstřelil vyběhnutého Toña - 1:0! Atlético mělo více ze hry, jenže ve 21. minutě po centru z pravé strany se v pokutovém území domácích ocitl v dobré šanci Aquino, hlavou však v souboji s gólmanem Moyou poslal balón nad bránu.

Spálená příležitost mohla Vallecanos hodně mrzet, neboť hned o minutu později opět úřadoval nepolapitelný Grezmann. Tentokrát vyslal třiadvacetiletého forvarda za obranu Raya skvělým pasem Mandžukič. Bývalý hráč Realu Sociedad si tváří v tvář Toñovi opět počínal skvěle a zvýšil už na 2:0! Poté se Rayo trochu zvedlo a při dvougólovém vedení byli domácí méně ostražití. Kontaktní gól z toho vytěžil v 35. minutě Roberto Trashorras. Třiatřicetiletý středopolař si na hranici vápna zpracoval přihrávku od Kakuty a krásně se trefil přesně k tyči Moyovy svatyně - 2:1!

Klid do řad obhájců titulu vlila krátce po změně stran vlastní branka hostů. V 56. minutě se po rohovém kopu Griezmanna míč nešťastně odrazil od Manucha až za překvapeného Toña - 3:1! Pak už byl na stadionu Vicente Calderóna k vidění prakticky jen neúspěšný hon Griezmanna za třetí trefou v utkání. Blízko k němu byl Francouz hned v 58. minutě, když utekl po levé straně, ale jeho střela na zadní tyč prolétla jen těsně mimo. Na druhé straně se pak v obrovské příležitosti ocitl po pasu Trashorrase Bueno, ale neposedný míč vůbec netrefil a Moyá si tak mohl zhluboka oddechnout. A když se v závěru neujaly ani další dvě velké Griezmannovy šance, zůstal i po závěrečném hvizdu na ukazateli stav 3:1 pro Atlético.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Robík

1:-1

Reagovat
smazaný uživatel

Leda h*vno

Reagovat
smazaný uživatel

ani jeden z obou týmů v posledních 10 kolech neremizoval, já s tím souhlasím, překvápko, X

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by si proboha při psaní preview ten člověk projít aspoň nominaci, aby tam pak nepsal takové hovna?

Reagovat
smazaný uživatel

"Jestli se podaří Torresovi konečně vstřelit po deseti letech branku v nejvyšší španělské soutěži ...." ??? Počty asi autorovi taky moc nejdou.

Reagovat
smazaný uživatel

Griezmann

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele